Zece ani pentru reşiţeanul expert în escrocherii

Zilele de libertate de care se mai poate bucura Mihai Buzatu sunt tot mai puţine după ce şi Curtea de Apel Timişoara a concluzionat că locul său este în spatele gratiilor. Soarta escrocului care a păgubit băncile din oraş cu multe miliarde de lei se va decide, cel mai probabil, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Mihai Buzatu, infractor cu palmares de invidiat, a creat în perioada 2006-2008, un adevărat fenomen infracţional la nivelul judeţului. Împreună cu Iulian Bundaru, a păcălit aproape toate băncile din Reşiţa, obţinând împrumuturi pe baza unor documente false. Concret, cei doi au racolat mai multe persoane, cărora le-au întocmit acte în fals şi, astfel, au contractat credite bancare. Buzatu a băgat în buzunar prin această metodă aproape 200.000 de lei şi 5.200 de euro. Inculpatul Bundaru s-a mişcat şi el bine, radicând de la ghişeul băncilor 27.000 de lei.

publicitate online in ziar Express de Banat
gif card de energie dacus 1000x100

Apeluri respinse
Mihai Buzatu a fost trimis în judecată pentru instigare şi complicitate la înşelăciune, în formă continuată, şi şase fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Iulian Bundaru a răspuns în faţa legii pentru trei fapte de instigare la înşelăciune, o faptă de complicitate la înşelăciune şi trei fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată. “Inculpatul Buzatu a fost condamnat la zece ani închisoare, iar Iulian Bundaru a primit o pedeapsă de trei ani închisoare”, a precizat Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin. În plus, inculpaţii au fost obligaţi la plata a peste două miliarde de lei vechi, prejudiciu nerecuperat încă de băncile înşelate. Sentinţa Tribunalului Caraş-Severin a fost atacată cu apel, calea de atac fiind soluţionată ieri, la Curtea de Apel Timişoara. Magistraţii timişoreni au respins apelurile declarate de inculpaţi împotriva sentinţei penale a Tribunalului Caraş Severin, astfel că, Buzatu urmează să stea zece ani în puşcărie, iar Bundaru, trei. Asta dacă nu cumva în cauză se va declara recurs în termenul procedural de zece zile de la comunicarea sentinţei, iar dosarul va ajunge la instanţa supremă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/