EXCLUSIV. Viceprimarul Crina, în sala de judecată! „Șantajistul ordinar” Simescu îi pretinde daune de un miliard!

Administratorul firmei Green Ecobauer, fostul viceprimar al Reșiței, Sorin Simescu, l-a chemat în judecată pe actualul viceprimar al municipiului, Ioan Crina, și cere Judecătoriei Reșița să-l oblige pe acesta din urmă la plata sumei de 100.000 lei (un miliard de lei vechi), reprezentând contravaloarea despăgubirilor pentru daunele morale suferite din cauza afirmațiilor actualului edil.

Furia lui Simescu a plecat de la un articol publicat de cotidianul Express de Banat, în decembrie 2015, în care Crina îl numea „șantajist” și îl amenința că îl dă pe mâna procurorilor. Administratorul Green Ecobauer s-a simțit ofensat și denigrat și a anunțat încă de atunci că îl va acționa în instanță. A trecut ceva vreme și părea că lui Simescu i-a mai trecut supărarea, dar Crina a primit zilele trecute citație la Judecătoria Reșița. „Pârâtul a făcut afirmații denigratoare la adresa clientului meu, atât ca persoană fizică, dar și în calitate de reprezentant al autorității publice locale, Primăria municipiului Reșița. În cuprinsul articolului din ziarul dumneavoastră, clientul meu spune că firma GREEN ECOBAUER este dispusă să reia activitatea de depozitare a deșeurilor, «dacă Primăria binevoiește să facă ceea ce a promis de o săptămână….» și că nu poate să facă ilegalități. Mai mult, a arătat că «firma nu avea intenția de a mări tariful». În schimb, din cuprinsul declarației pârâtului, astfel cum a fost redată de către ziarul dumneavoastră, rezultă în mod indubitabil lezarea reputației și demnității clientului meu”, a declarat pentru Express de Banat avocatul Cosmin Bolosin.

„Simescu este un șantajist ordinar și am să comunic asta și organelor abilitate. Un șantajist ordinar care vrea să își mărească prețul vizavi de tot județul și să facă jocurile astea vizavi de gunoi, nu să desfășoare o activitate economică normală”, sunt cuvintele lui Crina care l-au deranjat cel mai tare pe Simescu. „Prin declarațiile făcute în presă, pârâtul mă insultă și calomniază, drept pentru care solicit obligarea acestuia la plata sumei de_100.000 _lei (RON), cu titlu de daune morale”, a scris Simescu în cererea de chemare în judecată. Acesta își justifică pretențiile prin vătămarea gravă a demnității și reputației sale, dar și prin faptul că, într-o mare măsură, i-ar fi fost afectată și situația profesională și morală.

Viceprimarul Crina a privit supărarea și amenințarea lui Simescu mai degrabă ca pe o glumă, dar s-a convins zilele trecute că nu e chiar așa. „Eu sunt plecat, dar am aflat că am primit ceva prin poștă de la Judecătorie. Interesant este că eu m-am întâlnit cu el și mi-a spus că o să-și retragă plângerea. Întâi să plătească taxa de timbru și mai vedem. Cât îmi cere, un miliard?! Voi citi și eu plângerea când voi ajunge acasă și am să văd ce fac. Cred că am de unde să-i dau atâția bani”, a comentat glumind Ioan Crina.

CITEȘTE ȘI:

SCANDALOS. Reșițenii sunt îngropați în gunoi cu miros „penal”. Politicienii se învârt între șantaj și acuze! (UPDATE)