Cum ne batem joc de siguranța cărășenilor? Nici tragedia „Colectiv” nu le-a băgat mințile-n cap!

În doar două zile, într-o acțiune comună făcută cu polițiștii, pompierii au dat 19 avertismente și au aplicat amenzi de peste 100.000 de lei.

Situația este dezastruoasă dacă ne raportăm la faptul că ISU Semenic a făcut doar 17 controale! Lucrurile stau mult mai grav în domeniu, semn că nici măcar tragediile cu zeci de victime nu îi mobilizează pe proprietarii de spații comerciale să respecte legislația.

În altă ordine de idei, acțiunea a fost inițiată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, care a organizat mai multe acțiuni, în sistem integrat, fiind folosite efective din toate structurile instituției. Au fost implicați 532 poliţişti, 16 jandarmi, 18 pompieri, 9 poliţişti de frontieră, dar și 3 poliţişti  din cadrul Biroului pentru imigrări.

„Au fost desfăşurate un număr de 116 acţiuni, constatate un număr de 23 infracţiuni, au fost aplicate un număr de 902 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 322.934 lei. Cu ocazia acţiunilor a fost depistată o persoană dată în urmărire la nivel naţional. Au fost reţinute un număr de 17 permise auto, retrase un număr de 4 certificate de înmatriculare auto. Au fost indisponibilizate un număr de 4 arme, 134 bucăţi muniţie şi au fost verificate un număr de 20 de trenuri de persoane”, a declarat Cecilia Dăneț, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.