EXCLUSIV. Vicepreședintele Popovici: „Doamna manager Cristina Bacer este ruptă de realitate!… Nu a făcut Nimic, cu N mare!“

untitled design set 970x90 px

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, cel care și are în coordonare activitatea Spitalului Județean de Urgență din Reșița, spune că unitatea are nevoie de un manager adevărat.

„Doamna manager Cristina Bacer este depășită de situație, este ruptă de realitate! Din păcate, de realitatea Spitalului Județean. Ceea ce afirma dumneaei în conferința de presă noi știam, și știa și dânsa înainte de a participa la concursul pentru ocuparea funcției pe care o deține. Sunt uluit de soluțiile găsite de dumneaei, redactarea de informări către toată lumea! O adevărată dovadă de «management performant» , termen pe care sunt convins că nu îl cunoaște. A avut toată susținerea și încrederea din partea conducerii Consiliului Județean și a consilierilor județeni, drept dovadă multele hotărâri de CJ care au privit Spitalul Județean. Degeaba, doamna manager a preferat să se pitească după birou fără să își asume nimic, nici prezența la întâlnirea cu ministrul Sănătății la convocarea expresă a managerilor de spitale, nici discuții cu sindicatele atunci când a fost nevoie, nici rezolvarea problemelor legate de soluțiile dezinfectante și anestezice și nici găsirea unor soluții de redresare a situației economice a unității spitalicești”, ne-a declarat Ionuţ Popovici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Popovici lasă de înțeles că se aștepta de la Bacer la măsuri concrete, la fapte, nu doar la hârțogărie inutilă, și mai spune că managerul nu a putut rezolva problemele Spitalului Județean pentru că nu le înțelege.

„Deci, nu a făcut Nimic, cu N mare! Mai mult, la începutul interimatului, i-am pus la dispoziție un raport produs în urma unui control la nivelul Spitalului Județean, raport în are erau consemnate mai multe nereguli. Aici pot spune doar atât, nu doar modalitatea de decont a CJAS este problema Spitalului Județean! Iată-ne după un an și două luni, când constat că nu a luat nicio măsură, drept dovadă datoriile care au crescut și cresc în ritm alert, fapt care îngreunează activitatea și actul medical din cadrul instituției!”.

CITEŞTE ŞI: S.O.S.! Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, forţat de Guvern să se desfiinţeze?!

publicitate ziar expresb 1000x100

Reacția lui Popovici nu ne miră deloc pentru că, în mediile Spitalului Județean și ale Consiliului Județean Caraș-Severin, se discută tot mai mult de înlocuirea Cristinei Bacer cu un manager de profesie, un om care să vină din mediul privat și să găsească soluții rapide de însănătoșire a Spitalului. Numele cel mai vehiculat, chiar și de astă dată, este Waldemar Murgu. Acesta a primit propunerea și înainte de numirea Cristinei Bacer, dar atunci a refuzat, cerând mai multe garanții. Garanții pe care, acum, conducerea Consiliului Județean pare dispusă să i le ofere. De asemenea, tot ca înlocuitor al Cristinei Bacer, este vehiculat și numele lui Răzvan Simulescu, un fel de soluție de rezervă dacă Waldemar Murgu va refuza din nou oferta.

Pe întregul parcurs al acestei zile redacția noastră a încercat să ia legătura cu Waldemar Murgu, dar acesta are telefonul închis. Întrebat despre această decizie de schimbare a managerului, dr. Paul Purea spune că nu știe nimic, dar că Bacer ar putea fi înlocuită doar dacă își depune demisia…

Întrebată la conferinţa de presă de ieri dacă are cunoștință despre o eventuală înlocuire a sa cu Waldemar Murgu, Cristina Bacer a spus că „nu, chiar deloc. Nici nu-l cunosc pe acest domn, dacă îl văd pe stradă nici nu știu care este…”.

Concluzia vicepreședintelui Popovici nici nu mai trebuie comentată: „Cred că este nevoie de o schimbare, cred că spitalul are nevoie de un manager adevărat!”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/