EXCLUSIV. Unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic este caransebeșean!  

În elicopterul militar prăbușit în apropiere de Sibiu se afla și un militar din Caransebeș, care a lucrat în trecut la Baza de Aviație. Familia și prietenii au trecut prin momente crunte până când au aflat că acesta a supraviețuit.  

Maistrul Valentin Bora, în vârstă de 41 de ani, lucrează de aproape 10 ani la unitatea militară de la Câmpia Turzii ca mecanic de bord și se afla în misiune alături de alți 9 colegi. Se pare că în momentul impactului militarul a avut norocul să fie aruncat din elicopter, astfel că a supraviețuit catastrofei. El este cel care a sunat la 112 și și-a anunțat colegii de la bază să organizeze misiunea de salvare.

„Alarma printre foștii colegi și prieteni din Caransebeș s-a dat imediat după ce s-a aflat de tragedie. Am început să-l sunăm pe ambele telefoane, însă erau închise…  Am sunat colegii de la Câmpia, însă nimeni nu a știut în primă fază cât de gravă era situația. Din fericire, un alt prieten bun care a plecat tot de la Caransebeș la SMURD ne-a dat vestea că Vali este cel care a reușit să sune la 112”, povestește unul dintre bunii lui camarazi din Caransebeș.

În prezent, Valentin Bora se află la spitalul din Târgu Mureș, unde a fost transportat cu o ambulanță, suferind multiple arsuri, dar și politraumatisme la membre. Alături de mecanicul de bord a supraviețuit și un alt coleg cu vârsta cuprinsă între 35 și 40 de ani, care însă are arsuri pe 30-40 la sută din suprafața corpului. Bărbatul va fi transportat la Clinica de Arși din București cu un elicopter SMURD. Cei doi sunt singurii supraviețuitori din echipajul de 10 militari aflați la bordul elicopterului IAR 330 Puma.

banner maxagro

Împrejurările în care s-a prăbușit elicopterul militar în care se aflau zece persoane, dintre care opt au murit, vor fi cercetate într-un dosar penal deschis la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Cluj.

FOTO: arhivă

tmc 640

Comments

  1. grecu says:

    e caransebesan in capul vostru, daca a lucrat acolo, nu inseamna ca e din c-bes…