EXCLUSIV Un reşiţean pune lacătul pe curtea Grupului Şcolar de Construcţii Montaj şi închide un drum!

Cel puţin asta urmăreşte Aron Ciuci prin acţiunea în instanţă formulată împotriva Grupului Şcolar de Construcţii Montaj şi municipiului Reşiţa. Pe rolul Judecătoriei Reşiţa se află, din luna mai a acestui an, un dosar de revendicare imobiliară, soţii Ciuci solicitând să intre în posesia unui teren pe care se află o parte din curtea unităţii de învăţământ, dar şi o porţiune a drumului de acces public în spatele blocurilor din zonă, la garajele şi parcarea de acolo.

Terenul revendicat se află acum în proprietatea municipiului Reşiţa, dar este utilizat de către Grupul Şcolar de Construcţii Montaj. Curtea nu e destinată elevilor, acolo funcţionează o societate comercială şi sunt mai multe garaje şi tocmai asta face ca terenul respectiv să valoreze o avere.

Municipalitatea se apără în instanţă susţinând că reclamanţii au depus la dosarul cauzei o schiţă topografică în totală contradicţie cu înscrisurile din Cartea Funciară, prin care încearcă să dovedească faptul că imobilele ce aparţin Grupului Şcolar de Construcţii  Montaj se află construite pe proprietatea lor. Poziţia municipalităţii e clară, soţii Ciuci încearcă să pună mâna pe un teren ce nu le aparţine şi, mai mult decât atât, pe un drum de acces public. Cert este că familia Ciuci deţine un teren în zonă, instanţa urmând să constate unde este graniţa dintre cele două suprafeţe aparţinând reclamanţilor şi municipalităţii. Pentru a se face lumină în acest caz, Judecătoria Reşiţa a solicitat efectuarea unui raport de expertiză.

“Urmează ca expertul să stabilească limita exactă dintre hotare, adică dintre terenul liceului, al statului român de fapt, şi proprietatea reclamantului. Reclamanţii s-au intabulat în 2006, în timp ce, Grupul Şcolar făcuse asta cu doi ani mai devreme. Acum, dumnealui pretinde că anumite clădiri ce aparţin Grupului Şcolar s-ar afla pe terenul dumnealui, lucru infirmat de înscrisurile din Cartea Funciară”, Ionuţ Chilom, avocat