EXCLUSIV Revoltă în rândul revoluționarilor din Caraș-Severin (UPDATE)

Peste 200 de revoluționari din Caraș-Severin și-au cumpărat bilete de tren, ca să plece la București pentru proteste. Supărarea lor este că, din 2012, și-ar putea lua adio de la indemnizația pe care o primesc drept recunoștință pentru aportul adus la Revoluția din 1989. Președintele Asociaţiei Luptătorilor în Revoluţia din Decembrie 1989 (ALRD) așteaptă cu nerăbdare să vadă ce decizii se iau astăzi, la nivel central.

UPDATE ORA 13.40 Revoluționarii au decis: pleacă în capitală
Miercuri, la prânz, revoluționarii au decis să părăsească județul. În ciuda negocierilor care s-au purtat pentru evitarea protestelor, amendamentele la Legea 341/2004 intră în dezbatere. Acest aspect i-a motivat pe cei dezavantajați să plece, totuși, la București. “La ora 22.00 avem tren pentru o parte dintre protestatari. O altă parta va pleca cu mașinile. Mâine protestăm pașnic în fața Palatului Cotroceni”, a spus Dumitru Alexa, în urmă cu câteva momente.

UPDATE ORA 10.00 Negocieri pe lege pentru evitarea protestelor
Amendamentele pe care guvernanții vor să le aducă Legii 341/2004, Legea recunoștinței față de revoluționari, sunt în contradicție cu conținutul inițial al proiectului. Astfel că, președintele ALRD așteaptă să vadă ce decizii se iau astăzi. „Domnul Boc ne-a promis că Parlamentul României nu va dezbate aceaste amendamente, însă modificările au fost introduse, pe sub mână, probabil, în mapa parlamentarilor. Unul dintre amendamente prevede că revoluționarii nu mai primesc indemnizație.

Ce vor face? Cei mai mulți dintre ei au peste 50 de ani și nu își mai pot găsi un loc de muncă”, spune Dumitru Alexa, președintele ALRD Caraș-Severin. Ca să îi facă pe cei de la centru să se răgândească în privința intenției lor, 200 de revoluționari sunt hotărâți să plece la București în această seară, ca să protesteze și să obțină o întrevedere cu premierul României. La nivel local, cei din conducerea Asociației au purtat discuții cu Sorin Frunzăverde, vicepreședintele PD-L, care la rândul său este de partea revoluționarilor. „Așteptăm să vedem ce răspuns vom primi, iar în funcție de acesta, știm sigur dacă părăsim sau nu județul”, a adăugat Dumitru Alexa.

La noapte plecăm la București, unde protestăm în fața Palatului Cotroceni”, Dumitru Alexa, președinte ALRD