EXCLUSIV: TMK a intrat în vizorul DIICOT!

1000x100 resita 02

Ofițerii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au descins recent la sediul societății ruse din Reșița. Ancheta lor este în plină derulare.

Potrivit unor surse neconfirmate oficial, activitatea din cadrul TMK nu se derulează la parametri normali în această perioadă pe linie administrativă. Asta, deși procesul de producție nu este afectat, iar rușii au dat startul unui nou val de angajări.

Societatea cu capital sută la sută rusesc a ajuns în vizorul DIICOT, dar și al Poliției Economice, după ce la începutul acestui an firma ar fi fost fentată de aproximativ 2.000 de tone de fier vechi. Aceleași surse au confirmat pentru Express de Banat faptul că procedura prin care rușii au fost prădați a fost relativ simplă. Camioanele care au intrat în societate, transportând fier vechi, erau pline cu materia primă doar la suprafață. Cu sprijinul unui angajat din cadrul societății, în hârtii a figurat cu totul altceva. Liderii sindicali cunosc problema.

publicitate tmc 640

„Am auzit că ar fi o anchetă a DIICOT și a Poliției Economice pe tema furturilor de fier vechi care au avut loc. Sindicatul și conducerea susțin organele de anchetă, mai ales că investitori precum Mechel au renunțat la acționariat din cauza acestui fenomen. Din câte știu, în februarie, societatea a avut o pagubă de 1.800 de tone de fier vechi”, a confirmat Iancu Muhu pentru www.expressdebanat.ro .

Acesta a adăugat că speră ca ancheta să se încheie cât mai repede, mai ales că organele de poliție au la dispoziție toate datele necesare. În plus, la Reșița, activitatea decurge normal. În prezent, la TMK sunt 780 de muncitori, iar odată cu valul de angajări din această perioadă, numărul va trece de 800. De asemenea, angajații uzinei au cele mai mari salarii din metalurgia românească, potrivit liderului sindical.

publicitate Timisoara banner maxagro