Ajuns în fața magistraților de la Tribunalul Caraș-Severin, fostul primar al Reșiței a recunoscut încă o dată faptul că a primit mită, exact așa cum procurorii DNA au reținut în materialul de urmărire penală. O făcuse mai întâi în timpul audierilor de la DNA Timișoara, iar apoi la Tribunalul Timiș și Curtea de Apel Timișoara, unde s-a hotărât arestarea sa preventivă.
Mihai Stepanescu a venit ieri la Tribunalul Caraș-Severin profund marcat, cu o barbă de câteva zile, schimbat la față și foarte abătut. A solicitat instanței să fie scos de după gratiile arestului preventiv și plasat sub control judiciar sau, în cel mai rău caz, în arest la domiciliu. Procurorul DNA nu a fost de aceeași părere și a cerut prelungirea măsurii preventive, ocazie cu care a vorbit despre averea lui Stepanescu, în special despre vila sa de la Timișoara, care ridică mari semne de întrebare cu privire la banii din care a fost ridicată.
Din boxa acuzaților, Mihai Stepanescu a recunoscut că vila respectivă nu a fost construită și dotată ultramodern doar din salariul său de primar sau de fost director al Direcției Silvice Caraș-Severin. Acesta a vorbit despre ajutorul primit de la părinții și socrii săi, aceștia din urmă având la un moment dat funcții importante în fostul Comtim, șef de producție, respectiv contabilă. Sume importante de bani ar fi obținut fostul primar al Reșiței și din vânzări succesive ale mai multor terenuri. Stepanescu a invocat și alte motive pentru care nu s-ar mai impune să rămână în arest. În primul rând, a recunoscut infracțiunile reținute în sarcina sa, iar dosarul penal este finalizat și trimis în instanță. În al doilea rând, a cerut judecătorului de drepturi și libertăți să țină cont de faptul că mai bine de 21 de ani a avut numai funcții de conducere, la Ocolul Silvic Reșița, Direcția Silvică din Caraș-Severin și Primăria Reșița. Totodată, a arătat că regretă enorm faptele comise, că se află la prima întâlnire cu legea penală și că nu merită un tratament atât de dur din partea instanței. Nu de alta, dar a arătat ce fel de om este atunci când și-a dat demisia din toate funcțiile deținute, chiar la prima greșeală!
Pentru instanță a contat însă mai mult altceva. Nu s-a putut trece cu vederea faptul că Stepanescu e trimis în judecată pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, că a exercitat în mod necorespunzător atributele funcției de primar, dar și faptul că a luat șpagă în avans pentru viitoare lucrări. Ca atare, i-a fost menținută măsura arestului preventiv pentru încă 30 de zile.
Persoana care a asigurat legătura dintre cei doi inculpați a fost inculpata Șandru Antonia Ioana, aceasta fiind de multe ori cea care prelua de la omul de afaceri, în numele și pentru primarul municipiului Reșița, diverse sume de bani, respectiv aceasta transmitea, din partea primarului, dorința de a i se remite bunuri și de a i se presta servicii – rechizitoriu DNA