Țeapă princiară. „Penalul” Paul a pus mâna pe sute de hectare în Caraș și a stors milioane de euro de la Țiriac!

Afacerile imobiliare ale așa-zisului prinț Paul depășesc 700 de hectare în Caraș-Severin. Suprafața de teren în posesia căreia a intrat cuprinde pădurea din zona Ersig. Acesta a simțit imediat mirosul unei afaceri extraordinare cu domeniul forestier, astfel că l-a vândut la scurtă vreme unuia dintre cei mai bogați români.

Anul crucial pentru pseudoprințul penal al României a fost 2007 în Caraș-Severin. Atunci, Paul a făcut cerere la Judecătoria Reșița pentru anularea hotărârii luate de Comisia Județeană de Fond Funciar, care a dispus validarea parțială a terenului de 704 hectare pe care acesta îl revendica. În 2009, procesul a ajuns la Tribunalul Caraș-Severin, care printr-o sentință definitivă și irevocabilă a admis anularea hotărârii Comisiei Județene de Fond Funciar. Prin urmare, prințul Paul a devenit stăpân absolut pe întreaga suprafață de teren, care din punct de vedere administrativ îi aparține comunei Vermeș.

Văzându-se peste noapte proprietar peste fondul forestier din zona Ersig, așa-zisul moștenitor a simțit imediat mirosul afacerii imobiliare și câțiva ani mai târziu, în 2013, a găsit un cumpărător. Acesta este nimeni altul decât omul de afaceri Ion Țiriac, un mare amator al partidelor de vânătoare. Potrivit informațiilor neconfirmate oficial, acesta a cumpărat cele 704 ha de teren contra fabuloasei sume de 2,2 milioane de euro, prețul/ha fiind de circa 3.000 de euro.

Dacă procurorii DNA reușesc însă să demonstreze că Paul de România, așa cum se autointitulează prințul penal, a intrat fraudulos în posesia averilor sale, Țiriac riscă să rămână doar cu o mare țeapă princiară.

Asta, pentru că în prezent, „prinţul” Paul este acuzat de cumpărare de influenţă, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave. Mai exact, DNA arată că, din 2006, Paul i-a promis lui Remus Truică şi asociaţilor lui din grupul infracţional o cotă parte importantă, între 50 la sută şi 80 la sută din valoarea bunurilor pe care le revendică în România, şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucureşti şi din alte judeţe din ţară sau asupra judecătorilor, urmând a se reuşi, în mod injust, obţinerea bunurilor revendicate şi punerea în posesia lor.

Cine este Paul Lambrino?
Paul-Philippe de Hohenzollern, cunoscut și ca Paul Lambrino sau chiar prințul Paul al României este fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino. Acesta, la rândul său, este fiul nelegitim al prințului Carol al României.

Potrivit www.wikipedia.ro, Paul susține că el este adevăratul succesor la tronul României, deși mariajul lui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino (mariaj ce a dus la nașterea tatălui său în ianuarie 1920) a fost anulat de către Tribunalul Ilfov în ianuarie 1919.

Ulterior, a urmat un șir lung de procese prin tribunalele internaționale. Deși pseudoprințul a primit câștig de cauză și recunoașterea faptului că tatăl său este fiul legitim lui Carol al II-lea, acest lucru este insuficient.

Tot Wikipedia explică faptul că, potrivit normelor dinastice internațional acceptate, calitatea de membru al unei Case Regale nu este dată de simpla înrudire biologică între membrii familiei, ci presupune recunoașterea explicită a apartenenței, de către Șeful acelei Case Regale. Nici Regele Carol II și nici actualul șef al Casei Regale a României, Regele Mihai I, nu i-au acordat vreodată calitatea de membru lui Paul Lambrino. Așadar, folosirea numelui „de România” de către acesta este forțată.