EXCLUSIV. Stepanescu a cerut şpagă în avans pentru campania electorală! 10 la sută!

Procurorul DNA Lucian Dolcu scoate la lumină lucruri incredibile despre activitatea fostului primar al Reşiţei, lucruri pe care puţină lume le-ar fi crezut după cum arătau ultimele sondaje de opinie, dar care sunt de necontestat!

Mihai Stepanescu a fost timp de şapte ani primarul Reşiţei, dar s-a aflat o vreme şi în fruntea organizaţiei locale a PSD, funcţie care i-a dat şi mai multă putere, dar care necesita la fel de mulţi bani. Astfel, în noiembrie 2014, la doar câteva zile după ce semnase în calitate de primar contractul cu firma lui Stelian Tăune, l-a abordat pe acesta pe unul din holurile primăriei. L-a întrebat dacă nu are nişte bani să-i dea ca avans, pentru că în 16 noiembrie urma a avea loc al doilea tur al alegerilor prezidenţiale şi, fiind în campanie electorală, are nevoie de bani. Tăune l-a întrebat pe edil despre ce sumă ar fi vorba, iar acesta la rândul lui l-a întrebat dacă ştie cât se „dă”, adică procentul din valoarea lucrărilor pe care trebuia să-l „întoarcă” pentru încredinţarea contractului. Omul de afaceri i-a răspuns că, din auzite, ştia că procentul este de 10 la sută. Stepanescu Mihai a confirmat că e procentul corect, dar că pentru moment ar dori 10.000, fără a preciza moneda! Tăune a crezut că se referă la suma în lei. „Cum nu avea în acel moment disponibilă o asemenea sumă, i-a răspuns că nu are, însă de jumătate ar putea face rost, adică de 5.000, replica primarului Stepanescu fiind aceea că ar fi ok şi aşa, că «sunt bune şi 200». În acel moment inculpatul Tăune şi-a dat seama cu surprindere că primarul Stepanescu se referea de fapt la 10.000 de euro şi calculase că jumătate, deci cinci mii, ar reprezenta aproximativ 200 de milioane de lei vechi, astfel că inculpatul Tăune a înţeles la ce se referea cu acele «200 ar fi bune»”, a reținut procurorul de caz.

Stepanescu a înţeles de la Tăune că ar putea primi un prim avans de 5.000 de euro și i-a spus să o caute pe Antonia pentru „rezolvarea” acestei probleme sau că îl va contacta Antonia. Antonia Şandru este designerul care se ocupa de vila din Timișoara a fostului primar și, totodată, intermediara șpăgilor primite de acesta. În perioada imediat următoare, omul de afaceri a fost contactat telefonic de mai multe ori de către Antonia, care îl întreba dacă are „ceva” pentru „Mihai”. Cei doi s-au şi întâlnit la o cafenea din incinta mallului din Timişoara, ocazie cu care Tăune Stelian i-a explicat, pentru a-i transmite şi prietenului ei Mihai, că îi va da banii doar după ce primăria îi va face primul decont pentru lucrările deja executate.