EXCLUSIV. Sfidează soția lui Chebuțiu DNA-ul?! Locomotivele nu pot fi înstrăinate!

În această vară, Lăcrămioara Chebuţiu le-a semnat procurorilor DNA un document prin care a luat la cunoştinţă că nu are voie să înstrăineze sau să distrugă locomotivele cu abur, care au fost puse sub sechestru asigurator. Cu toate acestea, o locomotivă a fost scoasă la licitaţie!

În data de 13 iunie 2016, un ofiţer de poliţie judiciară din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Timişoara s-a deplasat la Reșița împreună cu Lăcrămioara Chebuţiu, preşedinta Fundaţiei UDR, şi cu un avocat pentru a pune sechestru asigurator pe 15 locomotive din Muzeul Locomotivelor cu Abur, ca urmare a dosarului penal deschis de DNA lui Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, tocmai pentru modul în care au ajuns aceste locomotive cu abur la Fundaţia UDR. Ba chiar a semnat și un proces-verbal prin care se arăta că „s-a atras atenţia reprezentantului suspectei că nu are voie să înstrăineze ori să distrugă bunurile sechestrate până la soluţionarea definitivă a cauzei”.

Mai mult, DNA a comunicat şi Ministerului Culturii despre sechestrul pus, tocmai pentru a nu aviza nicio formă de înstrăinare a acestor obiecte de patrimoniu. Procurorii chiar consemnează că un exemplar al acestui proces-verbal a fost transmis Fundaţiei UDR prin Chebuţiu Lăcrămioara Sofia, care îl şi semnează! În aceste condiţii, este practic imposibil ca locomotivele să fie vândute sau scoase la licitaţie, căci fiind obiecte de patrimoniu, nu vor primi niciun aviz de la Ministerul Culturii pentru asta.

leader board 728 x 90 px

Negocierile de înstrăinare sub diverse forme pe care Lăcrămioara Chebuţiu le poartă vin în contradicție cu documentul semnat și prin care se atestă că a luat la cunoştinţă că nu le poate înstrăina! Să încerce oare soţia penalului Chebuţiu să fenteze până şi procurorii DNA?…