Romică Anculia pune 500 de milioane pe masă

Fostul primar a plătit cauţiunea de 50.000 de lei stabilită de instanţă şi a părăsit Penitenciarul Timişoara după ce a fost arestat preventiv pentru fapte de corupţie. Romică Anculia, fostul şef al APIA Caraş-Severin, a solicitat la rândul său magistraţilor să stabilească preţul corect pentru a se putea întoarce acasă.

Anculia, pe care procurorii anticorupţie îl compară cu un senior feudal datorită obiceiurilor sale, a venit astăzi la Tribunalul Caraş-Severin cu o cerere de punere în libertate pe cauţiune. La fel ca în cazul lui Iancu Simion – Simi, instanţa a admis cererea şi a stabilit cauţiunea la 50.000 de lei. Fostul primar a pus imediat la dispoziţia instanţei suma respectivă, lucru pe care s-a angajat să-l facă şi Anculia, pentru care, potrivit interceptărilor făcute de DNA, 50.000 de lei nu reprezintă decât mărunţiş. “Urmează să se consemneze depunerea sumei de bani stabilită de instanţă şi să se depună dovada achitării acesteia. A fost stabilit termen pentru depunerea cauţiunii şi a dovezii de consemnare a acesteia la data de 23 august”, a precizat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

Achitarea celor 50.000 de lei nu înseamnă neapărat că Anculia va fi lăsat în libertate. În cazul Împăratului Simi, instanţa de fond a respins, la solicitarea DNA, eliberarea inculpatului acuzat de implicare în fraudarea fondurilor APIA pentru întreţinerea păşunilor. Curtea de Apel Timişoara a fost însă mai îngăduitoare şi i-a admis recursul.

leader board 728 x 90 px