Revoluționarii cărăşeni protestează la Cotroceni

Peste 100 de revoluționari din Caraș-Severin, și alte câteva zeci din vestul țării, protestează la această oră în fața Palatului Cotroceni. Supărarea lor este că, din 2012, și-ar putea lua adio de la indemnizația pe care o primesc drept recunoștință pentru aportul adus la Revoluția din 1989.

Amendamentele pe care guvernanții vor să le aducă Legii 341/2004, Legea recunoștinței față de revoluționari, sunt în contradicție cu conținutul inițial al proiectului. Astfel că, președintele ALRD pe zona de vest a țării i-a mobilizat pe membrii asociației și au plecat la București încă de aseară. „Am scris o petiție pe care am înmânat-o secretariatului de la președinție. Cerem să fie respectată Constituția României și să nu ne anuleze drepturile pe care le-am dobândit în 1989. În plus, veteranii vor rămâne și ei fără indemnizație. Oamenii sunt săraci și foarte puțini la număr. Nu au din ce să își plătească întreținerea. Este vai de capul lor!”, spune Dumitru Alexa, președintele ALRD Caraș-Severin.

Deși planul inițial era ca 200 de revoluționari să plece în capitală, doar 150 au mai ajuns la destinație, pentru că cei bolnavi au fost întorși din drum și trimiși acasă. „Nu facem spectacol aici. Ne manifestăm supărarea în liniște. Încercăm să intrăm la secretarii de stat, ca să purtăm o discuție, pentru că la premier nu avem nicio șansă”, subliniază președintele ALRD. În cursul zilei de astăzi revoluționarii se reîntorc acasă.

Am întocmit o petiție pe care am înmânat-o președintelui Românei!”, Dumitru Alexa, președinte ALRD

Comments

  1. Mihai says:

    MAI OAMENI BUNI NU VA MAI ZBATETI ATAT CA SUNTETI VOI REVOLUTIONARI LUI PESTE CA ATI FOST CU MORCOVU CU TOT CU IEPURE IN 89 SI ACUMA AVETI CURAJ SA FACETI GARGARA CA VOI ATI FOST CA VOI ATI DRES……….CE ATI FACUT VOI??ADEVARATI REVOLUTIONARI SUNT CEI CARE AU CAZUT LA DATORIE NU VOI BAAAAAAAAAAA..HHHHHHUUUUUUUUUUUUU….