Prinţul Clisurii îşi aşteaptă sentinţa

Omer Radovancovici, primarul comunei Pojejena, va afla la 9 martie verdictul magistraţilor braşoveni în dosarul în care este acuzat de procurorii DIICOT de constituire în grup infracţional organizat şi contrabandă.

Supranumit Prinţul Clisurii, Omer Radovancovici a pus pe picioare o grupare foarte puternică, extrem de bine organizată, specializată în contrabanda cu ţigări, care era sprijinită inclusiv de politişti de frontieră şi vameşi. Cel puţin asta au reţinut procurorii DIICOT în rechizitoriu. Primarul PDL a fost trimis în judecată la sfărşitul lunii octombrie 2006, alături de alţi nouă inculpaţi, acuzaţi şi ei că au constituit în zona graniţei româno-sârbe o adevărată reţea de crimă organizată transfrontalieră specializată în contrabanda de mare amploare cu ţigări.
Dosarul nu a stat prea mult pe rolul instanţelor cărăşene, pentru că a fost strămutat la Tribunalul Covasna, instanţă care l-a condamnat în toamna lui 2010 la cinci ani de închisoare cu executare. Primarul Pojejenei a făcut apel, calea de atac urmând să fie soluţionată peste numai câteva zile de Curtea de Apel Braşov. “Eu aştept să fiu achitat. Expertiza spune că la dosar nu sunt convorbirile telefonice în original, iar martorii sub acoperire nu au mai venit să susţină declaraţiile care au stat la baza condamnării”, a declarat Omer Radovancovici.

Comments

  1. […] Prinţul Clisurii îşi aşpteaptă pedeapsa! Related Articles Share About Author Dani Stanciu […]