Bunei, fără discernământ când a luat şpagă

Fostul edil-şef al comunei Zăvoi, pe care procurorii DNA îl acuză că a pretins şpagă omului de afaceri Romeo Dunca suma de 47.000 de euro şi că mare parte din aceasta a băgat-o în buzunar, pozează în sala de judecată într-un om iresponsabil.

Procesul şpăgii din Primăria Zăvoi, în care Antonie Bunei este judecat pentru fapte de corupţie alături de alte şapte persoane, a ajuns în faza audierii martorilor propuşi de inculpaţi în apărarea lor. Primarul suspendat din funcţie nu recunoaşte nici acum că ar fi pus mâna pe bani murdari, dar continuă să caute tot felul de scuze pentru ca, în cazul în care instanţa va ajunge la altă concluzie, să scape cât mai uşor.

Avocatul Paşca a solicitat Tribunalului Caraş-Severin, la termenul de ieri, aprobarea efectuării unei expertize medico-legale privind afecţiunile de care suferă Antonie Bunei, afecţiuni ce i-ar afecta comportamentul. Întrebat fiind dacă sugerează cumva că inculpatul ar avea discernământ redus din cauza diabetului, apărătorul lui Bunei s-a ferit să dea un răspuns, lăsând concluziile în sarcina medicilor. Procurorul DNA a rămas uluit de faptul că se poate pune problema discernământului lui Antonie Bunei în momentul de faţă, dar şi la data săvârşirii faptelor de care este acuzat. Dacă diabetul de care suferă este de vină pentru că ar fi luat şpagă, aceeaşi boală nu i-a afectat şi activitatea de primar?! Răspunsul ar trebui să-l dea medicii, asta în cazul în care instanţa va admite această probă.