Misterele jafurilor armate care au cutremurat Reșița

Deși nu a fost jaf, furtul de aseară i-a șocat pe reșițeni, mai ales că hoțul a pus mâna pe pistoale cu aer comprimat. Cazul nu este singurul care le-a dat bătăi de cap polițiștilor și i-a pus pe oameni pe jar. Asta în contextul în care viața angajaților unde s-au petrecut jafurile a fost pusă în pericol.

Primul jaf armat a avut loc în toamna anului 2009. Ținta a fost sucursala băncii Reiffeisen din Reşiţa. De altfel, atacul a fost și o premieră în zona de vest a ţării. Cele două persoane care au jefuit, în dimineaţa zilei de 30 noiembrie 2009 o sucursală bancară, ameninţând personalul cu pistoalele, au lăsat puţine urme, astfel că poliţiştilor nu le este uşor să le afle identitatea şi să le reţină.

Şoc şi panică la casinoul din centrul orașului
Dacă autorii jafului armat de la sucursala bancară din Reşiţa au rămas încă necunoscuţi şi se bucură de libertate, nu la fel de norocoşi au fost şi cei doi tineri care, la primele ore ale zilei de 2 decembrie 2009, au tâlhărit un local cu jocuri de noroc din centrul municipiului. După ce au fugit cu suma de 8.000 de lei şi trei telefoane mobile sustrase sub ameninţarea cu un cuţit de la cei doi angajaţi ai barului, cei doi tâlhari au plecat cu ajutorul unui complice spre Oraviţa.

Bingo metropolis, jefuit
Pe data de 20 februarie 2010, în jurul orelor 20.00, sediul Bingo Metropolis din Reşiţa a fost jefuit. Potrivit martorilor, doi bărbaţi înarmaţi cu un cuţit şi un pistol au intrat în clădire şi au pus în pericol viaţa angajaţilor. Hoţii au furat 80.000 de lei şi au fugit.

Poștărită izbită cu capul de pereți și tâlhărită
După mai multe luni de liniște, în luna octombrie a anului 2010, tâlharii lovesc din nou. De această dată, victima a fost o poștăriță din Reșița care își făcea datoria și le ducea oamenilor pensiile. Femeia a rămas fără banii pe care trebuia să îi împartă, însă a fost recompensată de conducerea Poștei Române pentru că a avut curaj să lupte cu infractorul. A stat în spital mai multe zile, după care a revenit la serviciu.

Jaf la o casă de schimb valutar
Pe data de 22 aprilie 2011, jefuitorii au lovit din nou. De această dată, un bărbat înarmat a intrat în casa de schimb valutar din centrul orașului. Acesta a tras mai multe focuri de armă pentru intimidare. Martorii au declarat ca hoţul a ieşit în fugă din casa de schimb valutar şi s-a facut nevăzut printre blocurile din apropierea bisericii Petru Iacob. Potrivit descrierilor, tâlharul este un tânăr cu vârsta cuprinsă între 23 şi 25 de ani, foarte agitat, care a tras trei focuri de armă. Autorul jafului a încercat să o împuşte pe casieră, dar aceasta s-a ferit şi a apucat să activeze butonul de panică. Jefuitorul a ameninţat şi un bătrân, care a încercat să îl oprească. “Daţi-vă la o parte că vă omor pe toţi!”, a spus tânărul.