EXCLUSIV: „Organigrama” grupării Mîndriloiu

Interlopii Dan Mîndriloiu, Dan Ivănescu şi Alin Hoţa, acuzaţi de constituire în grup infracţional organizat în vederea săvârşirii infracţiunii de şantaj, vin astăzi la Tribunalul Caraş-Severin cu propunere de prelungire a mandatelor de arestare preventivă.

UPDATE, ora 14.00

Cei trei interlopi rămân în arest potrivit deciziei Tribunalului Caraş-Severin de astăzi. Niciunul dintre ei nu a declarat recurs. “Pericolul social al faptelor nu trebuie confundat cu pericolul social al persoanei pentru că altfel s-ar încălca prezumţia de nevinovăţie. Temeiurile care s-au avut în vedere în momentul luării arestării preventive nu mai subzistă. Parchetul a susţinut însă că mai are acte procedurale de făcut. În momentul de faţă, din nicio probă nu rezultă că ei ar fi săvârşit vreo infracţiune”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

Astăzi, ora 8.00

În Reşiţa se vorbea de multă vreme despre lumea interlopă. În momentul în care numărul infracţiunilor cu violenţă a crescut alarmant, au apărut maşini incendiate, s-au tras focuri de armă şi s-au pus în practică tentative de asasinat, procurorii de la Crimă Organizată au adunat indicii temeinice care dovedesc că pe raza judeţului s-a constituit o grupare infracţională organizată care şantaja mai mulţi oameni de afaceri din municipiu.

„Liderul acestei presupuse grupări este Mîndriloiu Dan, persoană cu antecedente penale. În acest sens este de menţionat faptul că Mîndriloiu, în perioada 1992-1995, a iniţiat şi constituit o asociere pentru săvârşirea de infracţiuni împreună cu încă patru persoane, asociere care în mod organizat a săvârşit trei acte de violenţă prin împuşcare, două dintre ele soldate cu rănirea victimei, iar cea de-a treia cu moartea victimei, în această ultimă victimă fiind trase nu mai puţin de şapte cartuşe, precum şi alte acte de intimidare săvârşite prin ameninţare şi tâlhărie”, au reţinut procurorii şi judecătorii care i-au trimis pe Dan Mîndriloiu, Alin Hoţa şi Dan Ivănescu în arest.

Nu s-au reabilitat

Pentru acele infracţiuni deosebit de grave, Mîndriloiu a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare. Ivănescu a făcut şi el puşcărie, fiind cel care a apăsat pe trăgaci fără remuşcări.

După executarea pedepsei, revenit la viaţa socială, Mîndriloiu a înţeles din nou să-şi câştige existenţa prin acte ilicite, încercând să obţină foloase materiale mari prin fapte ilegale, susţin procurorii de la Crimă Organizată. Şi-ar fi cristalizat o grupare infracţională implicată în săvârşirea infracţiunii de şantaj şi a altor acte de mare violenţă. „De această dată, Mîndriloiu, care cunoştea consecinţele posibile ale acţiunilor sale ilicite, precum şi consecinţele legale ale acestora, a evitat contactul direct cu victimele şi a acţionat prin interpuşi, iniţiindu-l în acest sens pe un tânăr pe nume Bogdan Bujor, persoană pe care a îndrumat-o în coordonarea celorlalţi membri ai grupului, dar şi în organizarea acţiunilor de violenţă. Există, de asemenea, indicii că Mîndriloiu, secondat îndeaproape de Bogdan Bujor, au racolat în grupul lor pe numiţii Hoţa Alin, Randi Tokar, Rîpanu Ciprian şi Şonea Sorin”, au notat magistraţii în motivarea arestării lor.

Inspiraţi de filmele cu mafioţi

După scenele de coşmar copiate din filmul „Naşul”, când au tăiat capul unui câine şi l-au aşezat pe capota maşinii unei victime pe care doreau să o intimideze, în luna mai a anului trecut au fost reţinuţi şi trimişi în judecată Bujor, Tokar, Rîpanu şi Şonea. Pentru că Mîndriloiu ar fi lucrat prin interpuşi, procurorii nu au reuşit să strângă suficiente probe împotriva sa. „După arestarea numitului Bujor şi a celorlalţi, Mîndriloiu a avut o perioadă de inactivitate, însă, motivat de lipsa banilor, şi-a reluat în cele din urmă activităţile cu caracter ilegal şi a racolat noi persoane care să le înlocuiască pe cele arestate. De această dată, liderul grupării este tot Mîndriloiu, iar membrii noului grup sunt Alin Hoţa şi Dan Ivănescu”, au mai arătat procurorii şi judecătorii de la Tribunalul Caraş-Severin şi Curtea de Apel Timişoara. Mîndriloiu, Hoţa şi Ivănescu au fost arestaţi în urma unui flagrant după ce unul din oamenii de afaceri şantajaţi nu a mai rezistat şi a povestit totul organelor de cercetare penală.

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla decizia instanţei şi pentru noi dezvăluiri incendiare despre lumea interlopă din Reşiţa!

Comments

  1. cristina says:

    Păcat! Îşi puteau asigura existenţa şi în mod onorabil. Nu pe picior mare, dar… Chiar aveau nevoie de tinichele după ei toată viaţa? Aproape că nici nu-mi vine să cred că între reşiţeni sunt şi astfel de oameni! Măcar la mamele lor să se fi gândit, că ce-o fi în sufletul lor, doar ele, săracele, ştiu.