Consiliul Județean Caraș-Severin a ajuns să fie controlat din umbră, în interes personal, bugetul public fiind direcționat către buzunarele celor care au făcut din președintele Dunca o marionetă!
Organele de cercetare penală n-au descins deloc întâmplător în palatul administrativ din Reșița. Mai toți martorii, angajați ai Consiliului Județean Caraș-Severin și ai instituțiilor din subordine, le-au relatat procurorilor DIIICOT că Luminița Jivan a avut o influență foarte mare asupra unui Romeo Dunca venit din mediul de afaceri, dar depășit complet de ceea ce înseamnă administrație publică. Nimic nepotrivit până aici, despre fosta șefă PSD primarii vorbind în general în termeni laudativi, în sensul că i-ar fi ajutat pe mulți dintre ei să obțină finanțări importante. Numai că, la rândul său, Luminița Jivan ar fi fost folosită din momentul în care Romeo Dunca a luat-o lângă el de către omul de afaceri Valentin Armașu, interesat de contracte cu Consiliul Județean și de eliminarea concurenței. O greutate mare o au în susținerea acuzațiilor DIICOT mărturiile unuia dintre oamenii președintelui Dunca. E vorba despre consilierul său personal, juristul Cosmin Teodorescu.
În primul rând, Teodorescu, care e acuzat de aderarea și sprijinirea unui grup infracțional organizat și înșelăciune, le-a spus procurorilor că Luminița Jivan este nelipsită de lângă președintele Consiliului Județean, pe care îl influențează în decizii. Mai mult, sunt date clare potrivit cărora s-a implicat și în proiectul Anghel Saligny, în ciuda celor susținute de președinte. Luminița Jivan ar fi făcut listele, stabilind drumurile și prețurile. Ceea ce nici nu ar fi surprinzător în condițiile în care Romeo Dunca s-a „rătăcit” de mai multe ori prin Caraș-Severin.
Alături de Maria Păulescu, directorul Direcției de Drumuri Județene, consilierul președintelui Dunca ar fi lucrat în interesul lui Armașu. Astfel, în perioada decembrie 2020 – aprilie 2021, se reține în sarcina sa, a exercitat în cadrul Direcției de Drumuri Județene, fără a fi numit, atribuțiile ce revin unui consilier al președintelui CJ. Teodorescu a participat la ședințele de lucru ale DDJ, a accesat și studiat fără drept dosarele depuse de anumite firme în scopul stopării plăților ce se cuveneau acestor societăți comerciale. Procurorii au aflat că Teodorescu studia și fotocopia dosare, că a obținut de la directorul Păulescu documente confidențiale, nedestinate publicității, privitoare la dosarele de lucrări publice efectuate de diferiți prestatori pentru a evalua situația lucrărilor ce urmau a fi plătite și posibilitatea stopării plăților.
Organele de cercetare penală au constatat și consecințele implicării oamenilor președintelui. Din noiembrie 2020 nu s-a mai făcut nicio plată către firmele de pe lista neagră deși existau bani, iar lucrările erau deja efectuate. „Au «rătăcit» documente necesare efectuării plăților!”, e una dintre mărturiile celor audiați.
Acuzat că a indus în eroare organe ale instituțiilor statului prezentându-se drept consilier al președintelui Dunca pentru a obține date și informații necesare membrilor grupului în stoparea plăților cuvenite către diverse societăți comerciale și alocarea banilor către societăți agreate de grup într-o perioadă în care nu deținea această calitate în mod oficial, Cosmin Teodorescu pare să fi ales calea sincerității în momentul audierilor. Poate că și din acest motiv nu a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă. Ar mai fi de spus doar că, ulterior implicării sale în afacerile Direcției de Drumuri Județene, a fost recompensat cu funcția de consilier al președintelui. De data asta, oficial!