Pista de biciclete de pe străzile Bocșei duce până la instanță!

mirel pascu in sedinta
explo 1000x200

Proiectul de aproximativ 5 milioane de euro în care este prevăzută și amenajarea de piste de biciclete este blocat din cauza proiectantului, spune primarul Mirel Pascu. Acesta ar fi trebuit să termine proiectarea de un an. Nu doar că nu a făcut-o, ci nici nu poate fi contactat, mai spune edilul-șef al Bocșei.

Firma care și-a asumat conceperea proiectului pentru pista de biciclete din Bocșa este acționată în instanță. A fost singura variantă pentru a putea mișca lucrurile, spune primarul Mirel Pascu.

„Este o problemă la proiectul cu pistele de biciclete și autobuze electrice. Dacă la autobuzele electrice suntem în faza avansată (pentru că sunt două licitații separate, una pentru achiziția de autobuze și cealaltă pentru amenajare piste de biciclete și o autogară), proiectantul de la București întârzie și refuză să dea clarificările către ADR. Am încercat prin toate mijloacele și în final l-am acționat în instanță pentru a-l obliga să răspundă și să putem scoate și pistele de biciclete la licitație, pentru că suntem în întârziere.”, ne-a declarat primarul Mirel Pascu.

De altfel, în plenul ședinței de Consiliu Local de la finalul lunii iulie, primarul le-a spus consilierilor că, în privința autobuzelor, lucrurile stau mult mai bine. „Sunt convins că o să avem cele 4 autobuze, pentru că au fost trei ofertanți, s-a deschis și oferta financiară și nu cred că se vor găsi motive pentru a anula licitația în această fază.” În schimb, partea cu pistele de biciclete s-a oprit într-un zid. „Nu mai avem căi de comunicare: mailuri, telefoane, nu ne bagă în seamă. La un moment dat poate ne întrebă și ADR de ce suntem în faza asta și nu răspundem la clarificări. De asta, pentru că proiectantul nu vrea să colaboreze. Am fost obligați să îi dăm în instanță. Poate legiuitorul va prelungi termenul de 30 decembrie 2023. Dacă îl prelungesc, atunci nu vom avea probleme. Dacă nu, e puțin dificil. Unii dintre dumneavoastră ați fost consilieri și în mandatul trecut, știți de când au început aceste proiecte. Angajații își fac treaba, dar sunt lucruri care nu mai depind de noi.”, le-a mai spus Mirel Pascu aleșilor locali.

Contractul care are ca scop eficientizarea transportului public și reducerea poluării a fost semnat în urmă cu trei ani. Pe lângă cele patru autobuze electrice, cu o autobază modernă și 24 de stații complet schimbate, proiectul presupune 7,9 km de piste pentru biciclete și trotuare complet reabilitate. Pista pentru biciclete ar urma să fie amenajată pe străzile 1 Decembrie 1018 – Daciei – Funicular – Iosif Renoiu – Mihail Gașpar – Republicii – Tudor Vladimirescu.

CITEȘTE ȘI: Cismăneanțu cumpără pentru bocșeni autobuze electrice și piste de biciclete de 5 milioane de euro!