Afacerişti băgaţi în faliment cu pistolului

Temuta grupare mafiotă destructurată de procurorii de la Crimă Organizată a ruinat mai multe familii din Reşiţa prin şantaj, intimidare şi ameninţări. Trei dintre ele au mărturisit coşmarul pe care l-au trăit de ani buni.

Dan Mîndriloiu şi locotenenţii lui, Bogdan Bujor, Alin Hoţa, Dan Ivănescu, Randi Tokar, Sorin Şonea şi Ciprian Rîpanu, după cum susţin procurorii, s-au asociat în vederea săvârşirii unor acte de şantaj asupra unor oameni de afaceri din oraş. Deocamdată au fost identificaţi doar trei, dar indiciile anchetatorilor merg spre un număr mult mai mare al afaceriştilor şantajaţi.

Afacerea unei familii ce deţine un abator şi un local, căreia îi vom proteja numele, a avut grav de suferit din cauza sumelor uriaşe pretinse de Mîndriloiu. Acesta le-a împrumutat o sumă de bani, iar în perioada 2009-2012 familia respectivă a achitat de circa patru ori contravaloarea împrumutului. Mîndriloiu însă, dubla de fiecare dată, făcându-i din nou datori. “Familia X a reuşit la finele anului 2010 să achite împrumutul de 5.000 de euro, plătind 9.000 de euro către Mîndriloiu şi Hoţa ţi la circa trei luni, după ce au considerat datoria achitată s-au întors cu ameninţări şi au spus că cei 9.000 de euro reprezentau doar dobânda şi că de fapt îi sunt datori încă 9.000 de euro”, au reţinut procurorii. De teamă, cei doi soţi au acceptat şi această nouă datorie impusă de interlopi. Au scos un împrumut din bancă, toţi banii, 15.000 de euro, ajungând la Mîndriloiu şi Hoţa. Femeia şantajată a povestit că, iniţial, interlopii au admis că suma de 15.000 de euro acoperă întreaga datorie şi dobânda, însă după numai câteva luni au revenit şi, prin ameninţări, au impus familiei X o datorie şi mai mare, de 30.000 de euro!

Cu afacerea deja ruintă şi cu un picior tăiat, omul de afaceri a acceptat şi această sumă fabuloasă. A continuat să dea bani grupării mafiote încă jumătate de an, după care nu a mai avut de unde. Hoţa a scos atunci pistolul, a povestit femeia. Bani n-au mai putut scoate de la cei doi soţi, dar au hotărât să ia masa în fiecare zi la localul acestora fără să plătească vreun leu. Ar fi consumat de peste 130.000 de lei!

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla şi alte amănunte şocante despre gruparea mafiotă a lui Dan Mîndriloiu!

foto: pressalert.ro