EXCLUSIV. „Le-am spus polițiștilor să meargă mai încet, că o să mă omoare! Au intrat pe contrasens cu 160 km/h, fetele nu au nicio vină!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Accidentul de ieri, de la Oțelu Roșu, în care a fost implicată o mașină de poliție aflată în misiune, transportând un urmărit național, pare să se fi produs în circumstanțe total diferite față de cele transmise inițial de la fața locului!

Primele date arătau că o tânără șoferiță de 22 de ani din Reșița ar fi virat stânga pe șoseaua principală din orașul de pe Valea Bistrei, fără să se asigure, intrând în coliziune violentă cu o mașină de poliție care rula cu viteză, cu semnalele acustice și luminoase pornite, dinspre Hațeg spre Caransebeș. Imaginile de la fața locului sugerează însă altceva, și anume că impactul s-ar fi produs pe celălalt sens de mers. Mai exact, că mașina poliției ar fi trecut pe contrasens.

În susținerea acestei variante vine și declarația lui Cătălin Mihuț Adam, bărbatul reținut de oamenii legii și aflat în mașina de poliție. De pe patul de spital, acesta a povestit pentru Express de Banat cum s-a întâmplat tragedia. „M-a luat poliția de acasă, de la Vama Marga. Am un mandat de executare a unei pedepse de doi ani închisoare pentru că am condus fără permis. Nu m-am ascuns, nu am fugit, nu nimic, pur și simplu nu am primit comunicarea sentinței. M-au luat cu mașina, mergeau cu peste 150 de km/h. La un moment dat i-am spus polițistului de la volan să meargă mai încet, că o să mă omoare. Mi-a răspuns întrebându-mă, la rândul lui râzând, dacă îmi e frică. Aproape de Oțelu Roșu a făcut o depășire, a intrat pe contrasens și a lovit mașina în care erau fetele. Eu m-am lovit foarte tare la cap, pentru că aveam cătușe pe mâini și nu m-am putut apăra. Cu un kilometru înainte de accident, poate nici atât, i-am avertizat să meargă mai încet. În momentul impactului mașina poliției avea cam 160 km/h! Fata din cealaltă mașină nu are nicio vină, mergea regulamentar, foarte încet. Chiar a încercat să tragă dreapta când s-a trezit cu mașina poliției în față, dar nu avea ce face. Polițistul a încercat să depășească o mașină de culoare gri și pur și simplu a apărut în fața mașinii fetelor”, a povestit Adam.

Acesta e internat sub pază la Spitalul Municipal Caransebeș, alături de unul dintre polițiști. Ceilalți doi au fost transportați încă de ieri la Timișoara. Fetele din cealaltă mașină sunt în stare relativ bună, una a fost externată aseară, iar cealaltă va veni acasă astăzi. Tinerele lucrează la o firmă de organizat evenimente și mergeau la un restaurant din Oțelu Roșu pentru o petrecere. „Mihaela nu mai știe mare lucru, șocul a fost foarte puternic. Alexandra are contuzii de la centură, au avut noroc cu airbagurile. Mi-au povestit că trecuseră de restaurant, că au vrut să întoarcă, au încetinit, au semnalizat, dar nu au apucat să vireze stânga și s-au trezit cu mașina de poliție în față. Mi-au povestit că a ieșit fum, praf de la airbag și că oamenii care le-au scos din mașină le-au întins pe jos până au ajuns ambulanțele. Băiatul din mașina polițiștilor i-a spus în ambulanță fetei care a condus că ea nu are nicio vină, că polițiștii au intrat în mașina ei. Același lucru i l-a povestit și tatălui Mihaelei”, a declarat Valentina Chivu, patroana firmei de organizat evenimente.

Poziția Poliției e rezervată până în momentul de față. „Pe strada Hațegului din Oțelu Roșu, în dreptul imobilului cu numărul 35, autospeciala Poliției a intrat în coliziune frontală cu un autoturism care circula din sens opus și care era condus de către o tânără de 22 de ani, din Reșița. Aceasta se deplasa cu viteză redusă, întrucât intenționa să efectueze virajul la stânga. Până în momentul de față nu se poate stabili cu exactitate cauza producerii accidentului”, a transmis aseară purtătorul de cuvânt al instituției.

promovare banner maxagro

 

CITEȘTE ȘI:

NEWS ALERT. Trei polițiști și un urmărit național, băgați în spital de o tânără de 22 de ani! [UPDATE]

publicitate tmc 640