EXCLUSIV: La UCMR mai lucrează doar 300 de persoane!

Începutul lunii octombrie a trimis în șomaj încă 100 de angajați ai companiei reșițene, iar vestea proastă pentru cei care au rămas e că perioada de șomaj tehnic s-a prelungit semnificativ.

Deși statul român a decis să redevină acționar majoritar la Uzina Constructoare de Mașini din Reșița, greutățile prin care trec angajații nu s-au epuizat nici pe departe. Asta, pentru că lipsa comenzilor este în continuare acută, aspect care se răsfrânge asupra muncitorilor. Prin urmare, perioada de șomaj tehnic s-a prelungit.

cosmin ursoniu_ok
Cosmin Ursoniu, director UCMR

„Prelungim perioada de 75 la sută și, în eventualitatea în care sunt comenzi, oamenii vor fi chemați punctual pentru execuția și finalizarea lor”, a declarat directorul UCM Reșița SA, Cosmin Ursoniu, pentru www.expressdebanat.ro .  În momentul de față, pentru astfel de activități, în uzină mai sunt doar 300 de angajați.  Cel mai probabil, perioada de șomaj a celorlalți va dura până pe data de 13 ianuarie.

Cum se va salva UCMR

În ce privește decizia statului român de a redeveni acționar majoritar la UCMR, procesul de renaționalizare continuă. Președintele  Comisiei de Ordine Publică și Siguranță Națională din cadrul Camerei Deputaților explica la Reșița, pe data de 13 septembrie, ce beneficii va avea uzina pe termen lung.

De ce se bucură UCMR de această soluție? Pentru că societatea nu poate participa în momentul de față la nicio licitație, din cauza acestor datorii pe care le are și din cauza cărora UCMR nu poate să-și aducă vreo comandă. În momentul în care statul devine acționar majoritar, iar societatea, parte componentă a Hidroelectricii, va primi fără licitație toată mentenanța de la Hidroelectrica. Aceasta este găselnița domnului ministru (n.r. Constantin Niță) cu acel memorandum, care salvează UCMR și locurile de muncă (…) Vom vorbi de angajări la UCMR și trebuie să le dăm de lucru oamenilor care sunt în 75 la sută acum. E o premieră, practic, această naționalizare a UCMR!”, declara Ion Mocioalcă, vicepreședinte regional în cadrul PSD.

Momentan, alte vești de la centru nu au mai ajuns la Reșița, însă cei care conduc societatea așteaptă noutățile cu sufletul la gură. Odată cu implicarea statului, care redevine acționar majoritar, investitorul elvețian pierde puterea de decizie. Potrivit oficialilor UCMR, de acum urmează să primească doar vești bune. Oamenii însă mai trebuie să aibă puțină răbdare.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/