Bisericile se mobilizează pentru evacuați!

explo 1000x200

Protopopiatul Reșița a inițiat o campanie de strângere de fonduri, prin care să vină în ajutorul locatarilor din blocul explodat. Bisericile au pus la dispoziția oamenilor o cutie unde aceștia pot dona bani pentru evacuați.

Inițiativa a fost primită pozitiv de către credincioși, care par dornici să ajute. Cu toate acestea, mai marii Bisericii nu se așteaptă la strângerea unor sume miraculoase care să rezolve situația. Protopopiatul mai are deja în derulare și alte colecte pentru sinistrații din Galați, precum și o colectă pentru azilele de bătrâni și casele de copii din județ. Suma, chiar dacă nu se va ridica la valori colosale, va fi împărțită familiilor ale căror apartamente au fost avariate.

Am anunțat în Biserică o colectă pentru situația dificilă prin care trec oamenii de acolo. Oamenii, în general, par interesați ajute. Ideea e că avem deja o colectă pentru sinistrații din Galați și o colectă în alimente pentru acțiunile sociale ce le derulăm; pentru azilele de bătrâni și casele de copii. S-au adunat cam multe una peste alta ca să putem zice că vom avea rezultate extraordinare. Nu avem speranța că se vor strânge sume așa mari încât să se rezolve situația, dar încercăm să ajutăm cum putem”, a declarat Petru Berbentia, protopopul Reșiței, pentru www.expressdebanat.ro .

Momentan, cei evacuați în urma exploziei sunt cazați la internatul Colegiului Economic Reșița. Primăria le pune la dispoziție cazarea și mesele zilnice până ce situația se va remedia, iar locatarii se vor putea întoarce la casele lor. Protopopiatul, în colaborare cu Primăria, vor analiza cheltuielile ce trebuie acoperite pentru fiecare familie în parte, pentru a gestiona cât mai eficient banii care se vor strânge în urma colectei.

banner 970 x 250