EXCLUSIV. La loc comanda! Parcările nu revin la Primăria Reşiţa, se opune Prefectura!

Lovitură de teatru administrativ! Instituția Prefectului Caraş-Severin a cerut Consiliului Local Reșița să revoce hotărârea prin care se aproba preluarea parcărilor cu taxă de către Primăria Reșița și rezilierea contractului de concesiune înainte de termen!

Nu a apucat să se usuce cerneala pe Hotărârea de Consiliu Local prin care se aproba preluarea de către Primăria Reșița a parcărilor cu taxă din oraș, că Instituția Prefectului Caraș-Severin a și cerut Consiliului Local Reșița să revoce hotărârea pe motiv de nelegalitate.

Concret, Instituția Prefectului spune că pentru aprobarea unui asemenea proiect de hotărâre, prin care se stabilea plata unor despăgubiri și care devine patrimonial, este nevoie ca proiectul să fie adoptat cu majoritate calificată, adică cu 2/3 din numărul consilierilor. Asta în timp ce în plenul Consiliului Local a fost adoptat proiectul doar cu majoritate simplă (50%+1 din numărul consilierilor locali).

Hadrian Popescu, liderul grupului PNL-PV din Consiliul Local Reșița – cel care are majoritatea – spune că nu vor revoca acea hotărâre de Consiliu Local, pe care o consideră legal adoptată. „Există posibilitatea ca Instituția Prefectului să ne cheme în judecată pentru revocarea hotărârii, rămânând să decidă instanța cine are, de fapt, dreptate”, spune Popescu.

Cu toate acestea, până la o hotărâre definitivă a instanței de judecată, hotărârea de consiliu local nu poate fi pusă în aplicare, lipsindu-i avizul de legalitate, iar parcările cu plată rămân, pe mai departe, la firma care le administrează.