Cătălin Șerban, vicepreședintele Curții de Apel Timișoara, acuzat de trafic de influență în dosarul Moldomin, și-a aflat astăzi pedeapsa. Sentința a fost dată de Curtea de Apel Alba Iulia, acolo unde magistrații i-au judecat cazul.
UPDATE ORA 16.50 Vicepreședintele Curții de Apel Timișoara, pe lângă infracțiunea de trafic de influență, a mai fost găsit vinovat și pentru asociere în vederea comiterii de infracțiuni. Astfel că, a primit cinci ani închisoare. Instanța a contopit pedepsele, urmând ca magistratul să execute șapte ani de pușcărie. În plus, timp de trei ani i-au fost interzise mai multe drepturi. Soția sa a fost achitată pentru asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, dar a primit trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la infracțiunea de trafic de influență.
Marian Mihăilă, prorectorul Universității “Eftimie Murgu” a primit o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendare. Reprezentantul Mineco, Dan Adrian Rus a fost condamnat la cinci ani de pușcărie cu executare. Sentința de astăzi nu este definitivă.
UPDATE ORA 14.50 După ce directorul de la SC Moldomin SA Moldova Nouă, Iacob Chișărău și-a aflat pedeapsa la începutul lunii iulie, înainte de trecerea în noul an, și judecătorul Cătălin Șerban și-a aflat viitorul, care nu este deloc unul în culori pentru fostul magistrat. Asta pentru că judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia l-au condamnat astăzi la șapte ani de închisoare și alți trei ani de pedeapsă complementară, pentru trafic de influență.
Reamintim că la începutul lunii aprilie, la Curtea de Apel Alba Iulia a fost trimis în judecată prin rechizitoriul Direcţiei Naţionale Anticorupţie fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Șerban, în stare de arest preventiv, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Iacob Chişărău şi Adrian Dan Rus, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, precum şi Ioan Marian Mihăilă şi Mihaela Ramona Şerban, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.
Potrivit site-ului Curții de Apel Alba Iulia, instanța a contopit pedepsele stabilite şi i-a aplicat și inculpatului Chişărău Iacob pedeapsa cea mai grea de 4 ani şi 6 luni închisoare. În plus, acesta trebuie să plătească suma de 1.300 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 100 de lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei.