Se pune în discuţie eliberarea lui Mîndriloiu şi Hoţa

Prezentaţi de procurorii de la Crimă Organizată drept nişte indivizi extrem de periculoşi, lucru susţinut şi de cazierele unora dintre ei, membrii grupării care a terorizat mai mulţi oameni de afaceri din judeţ se consideră băieţi buni şi cer să fie puşi în libertate.

Imediat după ce Curtea de Apel Timişoara s-a pronunţat şi ea asupra oportunităţii trimiterii după gratii în stare de arest preventiv a interlopilor Dan Mîndriloiu, Alin Hoţa şi Dan Ivănescu, primii doi şi-au schimbat avocatul. Cosmin Bolosin a formulat astăzi o cerere de liberare provizorie sub control judiciar, susţinând că niciunul dintre clienţii săi nu reprezintă pericol social şi că ei pot fi cercetaţi la fel de bine şi în stare de libertate. „Clienţii mei nu recunosc nicio faptă din cele reţinute în sarcina lor, susţin că au avut afaceri cu individul respectiv, lucru care va fi dovedit cu acte. Totodată, resping orice legătură cu gruparea lui Bogdan Bujor. Astăzi am înaintat cererea Tribunalului Caraş-Severin şi aşteptăm fixarea termenului de judecată”, a declarat avocatul Bolosin.

Concluziile procurorilor sunt cu totul altele. Aceştia au arătat că lăsarea inculpaţilor în libertate prezintă pericol social pentru ordinea publică şi că în rândul societăţii civile ar exista un sentiment de insecuritate şi nelinişte. Şi asta pentru că Mîndriloiu, Hoţa şi Ivănescu „au o atitudine sfidătoare faţă de dreptul oricărei persoane la viaţă, bunul cel mai de preţ al fiecărui om. Deşi faţă de unii inculpaţi s-a aplicat deja o sancţiune coercitivă, cea mai grea din cele prevăzute de Codul Penal, aceştia nu s-au îndreptat, ci au continuat să sfideze valori sociale de o importanţă deosebită, precum integritatea corporală a omului, patrimoiul acestuia şi liniştea publică”.

Mîndriloiu, Hoța și Ivănescu sunt cercetați pentru constituire în grup infracțional organizat și șantaj.

1000x100 casa brutarului

Vezi mâine pe expressdebanat.ro pe cine a mai şantajat gruparea Mîndriloiu!

 

foto: pressalert.ro