EXCLUSIV. Interlopul Crețu, cărăuș pentru șpăgile luate de judecătorul Maldea! Afaceri penale pentru sifonarea banilor Consiliului Județean!

Procurorii DIICOT au descoperit legături incredibile între unii magistrați ai Tribunalului Caraș-Severin, lumea interlopă, afaceriști, lichidatori judiciari și reprezentanți ai administrațiilor publice!

„Camacho”, așa cum e cunoscut Marius Cârpean, fostul șef al Gărzii de Mediu din Caraș-Severin, şi un alt „afacerist” din Berzovia, Andreaş Isac, au fost folosiţi într-un șmen prin care s-a urmărit deturnarea a 3,5 miliarde de lei vechi de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Este vorba despre o creanţă pe care forul judeţean o avea către SC Cement Construct SRL, societatea lui Cârpean intrată în insolvenţă. Pentru a evita ca acea creanţă, care valora jumătate din datoriile firmei, să ajungă la aceasta şi să se stingă, practic, insolvenţa, s-a optat pentru aducerea lui Ion Tudor ca lichidator al SC Cement Construct SRL. Un rol important a avut și firma Pamexim, a lui Andreaş Isac. Potrivit DIICOT, Pamexim a preluat creanţele SC Cement Construct SRL, în mod fictiv şi fără vreo acoperire fizică, imediat ce Ion Tudor a fost numit lichidator al SC Cement Construct SRL de către judecătorul Tribunalului Caraș-Severin, Nicușor Maldea. Potrivit denunţului făcut de Marius Cârpean, Maldea ar fi pretins 87.000 de lei pentru a-l numi pe Tudor lichidator în acest dosar. „Camacho” ar fi acceptat cererea lui Maldea şi i-a spus că-i va trimite banii prin intermediul lui Constantin Adrian Dunăreanu, un interlop din Reșița cunoscut în tot orașul drept „Crețu”. Acesta ar fi apărut la scurt timp la uşa lui Maldea cu un plic cu bani.

Apostrofați pentru șpaga prea mică!

„Întrucât actele lichidatorului judiciar prin care și-a dat acordul în vederea cesionării drepturilor trebuiau aduse la cunoștință judecătorului sindic Maldea Nicușor (potrivit art. 20 lit. m din Legea nr. 85/2006, în vigoare la acel moment), denunțătorului Cârpean Ioan-Marius i-a fost adus la cunoștință faptul că magistratul învestit cu soluționarea cauzei a pretins o sumă de bani, cu scopul de a accepta modul în care urmează a fi lichidat patrimoniul SC CEMENT CONSTRUCT SRL. Astfel, prin intermediul inc. DUNĂREANU CONSTANTIN-ADRIAN, denunțătorul a remis judecătorului sindic Maldea Nicușor suma de 30.000 lei în scopul arătat anterior, respectiv pentru care acesta să își îndeplinească necorespunzător atribuțiile de serviciu”, reţin procurorii DIICOT în rechizitoriu. „Crețu”, împreună cu unul dintre prietenii săi, martor în dosar, au venit acasă la judecătorul Maldea căruia i-au dat un plic cu bani, explicându-i că este pentru numirea lichidatorului judiciar de la Cement Construct. Judecătorul a luat plicul cu bani, a intrat în casă, apoi a ieşit la cei doi şi i-a apostrofat că în plic erau doar 30.000 de lei, deşi ei se înţeleseseră pentru 87.000 de lei!

A recunoscut! Apoi, s-a răzgândit!

gif card de energie dacus 1000x100

Audiat de procurori în calitate de martor, prietenul lui Creţu „a confirmat cele sesizate de către inculpatul Dunăreanu Constantin Adrian, precizând că a asistat la momentul în care inculpatul Nicușor Maldea a primit acest plic cu bani, împrejurare în care magistratului i-a fost comunicat faptul că banii respectivi provin de la denunțătorul Cârpean Marius, precum și scopul remiterii acestora, respectiv crearea unei situații favorabile în dosarul având ca obiect procedura de reorganizare sau mai târziu faliment a SC CONSTRUCT CEMENT SRL Berzovia”. Exact aşa cum, iniţial, la prima audiere, chiar şi judecătorul Maldea a recunoscut împrejurarea şi faptul că lua bani de la lichidatorul Tudor pentru a-l numi în dosarele judecate de el. Din declarația inculpatului dată la data de 16.11.2015 rezultă  fără echivoc că acesta, fiind magistratul repartizat să soluționeze dosarul, deși avea cunoștință de  modalitatea în care sunt fraudate interesele creditorilor, prin folosirea unor firme interpuse pentru a se putea scoate banii, nu a făcut demersuri pentru a înlocui lichidatorul judiciar, deși prevederile legale în materie îi confereau acest drept și totodată  instituia obligația în sarcina acestuia, în calitate de judecător sindic, de a proteja interesele creditorilor. (…) De asemenea, inculpatul Maldea a confirmat că la locuința sa au venit Dunăreanu Adrian împreună cu … care aveau un plic în care se aflau bani din partea denunțătorului Cârpean”, susţin procurorii. Ulterior, Nicuşor Maldea a retractat cele declarate şi a cerut reluarea procedurii, pe motiv că avocatul din oficiu desemnat pentru audierea lui Adrian Dunăreanu, zis „Crețu”, a fost apoi avocatul său ales, aici apărând conflictul de interese între cei doi.

Aşa cum era de aşteptat, după primirea plicului de la „Creţu”, chiar dacă era mult mai subţire decât se aştepta, judecătorul Maldea a aprobat numirea lui Tudor ca lichidator, dar şi cesionarea creanţei către Pamexim, firma lui Isac Andreaş, banii fiind viraţi de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin direct în contul Pamexim şi scoşi ulterior de către Andreaş Isac.

Întâmplător sau nu, Andreaş Isac a primit lucrarea de renovare a Spitalului Orăşenesc Oraviţa. Pe vremea lui Ion Goga, primar PDL, partid la care Cârpean era considerat a fi unul din principalii sponsori. Mai departe, lucrarea primită de Andreaș Isac, în urma unui serios audit al Curţii de Conturi, s-a constatat că s-ar fi făcut cu deturnarea unor serioase sume de bani din bugetul spitalului. De altfel, sesizat de Curtea de Conturi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa a şi demarat un dosar de cercetare penală, sechestrând mai multe bunuri ale unor diverse persoane, pentru recuperarea prejudiciului, dar, în mod inexplicabil, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a cerut transferarea dosarului la Reșița. Unde a fost îngropat, printr-o rezoluţie cel puțin dubioasă de neîncepere a urmăririi penale!

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/