EXCLUSIV: Încă un primar cărăşean condamnat la închisoare! „Banciulă”, vinovat de abuz în serviciu!

Inspectorii ANI, procurorii DNA şi DIICOT şi magistraţii din întreaga ţară continuă să cureţe primăriile din Caraş-Severin de primari, viceprimari şi consilieri locali corupţi sau care îşi fac de cap pe bani publici.

Ion Velescu, edilul-şef al comunei Luncaviţa, şi fostul viceprimar, Isae Babeu, completează o lungă listă de aleşi ai cărăşenilor care au fost condamnaţi de instanţele de judecată pentru fapte de natură penală săvârşite în exerciţiul funcţiunii. Velescu, zis „Banciulă”, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fiind acuzat că a efectuat anumite lucrări cu oameni din comună, deşi firma unui apropiat de-al său a încasat sume frumuşele pentru asta. Primarul Velescu a fost găsit vinovat şi condamnat de Judecătoria Caransebeş la doi ani şi şase luni închisoare, cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de patru ani şi jumătate. Fostul vice, Isae Babeu, a scăpat cu doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de patru ani. Administratorul firmei caransebeşene SC Marocan SRL, Nicolae Panacea, a primit o pedeapsă de un an şi jumătate închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de trei ani şi şase luni.
Mai mult decât atât, instanţa a obligat „în solidar inculpaţii Velescu Ion, Babeu Isae şi Panacea Nicolae (în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Marocan SRL, până la concurenţa sumei de 95.069,31 lei), să plătească părţii civile Unităţii Administrativ Teritoriale Luncaviţa suma de 134.344,38 lei despăgubiri civile”. Soluţia magistraţilor caransebeşeni nu i-a mulţumit pe „Banciulă” şi Babeu, cei doi formulând deja cale de atac, care se soluţionează în prezent la Curtea de Apel Timişoara. „Considerăm că, pentru existenţa infracţiunii de abuz în serviciu, infracţiune reţinută în sarcina inculpaţilor, trebuie să existe consecinţa faptelor, iar această consecinţă prevăzută de textul incriminator trebuie să fie determinată şi constă într-un posibil pericol. Or, în speţă, este vorba de o eventuală consecinţă. De asemenea, în ceea în ce priveşte procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publică încheiate, constituie contravenţie şi se sancţionează contravenţional fapta de aplicare a altor proceduri de atribuire decât a celor care sunt prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă”, a explicat avocata Loredana Sabo.

CITEŞTE ŞI: 

Abuz în serviciu cu prejudiciu de miliarde la Luncaviţa. Lucrurile se complică pentru primarul Velescu!

Primarul din Luncaviţa a scăpat de acuzaţia de fals, dar va fi judecat pentru abuz în serviciu

Acte fictive şi expertize false în dosarul primarului Velescu

Primarul Velescu recunoaşte că lucrările din Luncaviţa şi Verendin au fost făcute de săteni şi nu de firma cu care avea contract!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/