Expertize false în dosarul primarului Velescu

Judecat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă gravă, edilul-şef din comuna Luncaviţa a încercat să acopere cu acte neregulile legate de mai multe lucrări efectuate în localitate şi satele aparţinătoare.

Ion Velescu şi fostul viceprimar Isae Babeu au încercat să ascundă faptul că lucrările atribuite şi plătite către SC Marocan au fost efectuate de fapt de oameni din comună şi nu de către angajaţii societăţii respective. Cel puţin asta susţin procurorii care au instrumentat cazul. “Toate înscrisurile prezentate, aferente anului 2006, s-au întocmit în mod fictive pentru a justifica oarecum achitarea în mod nejustificat a sumelor de bani facturate de către SC Marocan SRL Caransebeş pe seama Primăriei Luncaviţa”, se arată în rechizitoriu. Oragenele de cercetare penală mai spun că, după ce au declanşat ancheta, la hotărârile de Consiliu Local a fost anexat câte un raport întocmit de Comisia de programe de dezvoltare economico-sociale, gubet – finanţe, administrarea domeniului public şi privat al comunei, agricultură, gospodărie comunală, protecţia mediului, servicii de comerţ. “Pe perioada desfăşurării urmăririi penale s-a încercat remedierea unora dintre neregulile constatate de organele de control”, se mai precizează în materialul de trimitere în judecată.

Mai mult decât atât, exepertul judiciar Mircea Caştă a efectuat la solicitarea primarului o expertiză judiciară tehnică. A ajuns astfel inculpat în dosar, pentru infracţiunea de mărturie mincinoasă. Acesta a întocmit raportul de expertiză fără a se deplasa la faţa locului. “Ulterior, Mircea Caşta a recunoscut că într-adevăr a efectuat expertiza tehnică judiciară fără a se deplasa la obiectivele în litigiu pentru a constata realitatea faptică, ci a efectuat lucrarea conform indicaţiilor lui Velescu şi Babeu”, mai reţine procurorul.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Cel puţin pentru moment, primarul Velescu şi ceilalţi inculpaţi, preferă să nu scoată o vorbă. “Inculpaţii au fost audiaţi săptămâna trecută de Judecătoria Caransebeş. Deocamdată şi-au rezervat dreptul la tăcere. A început administrarea de probe, din cei şapte martori din rechizitoriu instanţa a dispus să audieze patru la termenul următor. Vom propune probe doar după ce vor fi audiaţi martorii acuzării”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

banner 970 x 250