EXCLUSIV: Încă două condamnări în dosarul primarului Borduz!

Acuzat că a deturnat fonduri europene, edilul-şef al comunei Fârliug, Ioan Borduz, continuă să îşi susţină nevinovăţia în timp ce aproape toţi ceilalţi inculpaţi au pledat vinovat în faţa instanţei.

Judecătoria Reşiţa a condamnat astăzi alte două persoane în dosarul în care procurorii DNA îl acuză pe primarul Borduz că a cheltuit bani europeni pentru a ridica o piaţă în condiţiile în care primise fonduri în alte scopuri. Sorin Udroiu, administratorul firmei care a realizat construcţia şi a organizat un festival agricol cu scopul de a-şi recupera banii cheltuiţi pentru piaţă, a recunoscut toate acuzaţiile pe care i le-au adus procurorii anticorupţie. Judecătoria Reşiţa l-a găsit vinovat pentru nu mai puţin de patru infracţiuni, toate săvârşite în formă calificată: schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, deturnare de fonduri, fals în înscrisuri sub semnătură privată ca infracţiune în legătură directă cu infracţiunile de corupţie, săvârşită în scopul de a ascunde comiterea uneia dintre infracţiunile împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

publicitate online in ziar Express de Banat

„Instanţa aplică inculpatului Udroiu Sorin pedeapsa cea mai grea, aceea de trei ani închisoare, la care se va adăuga pedeapsa amenzii în cuantum de 2.000 lei. În temeiul art. 86/1 C.pen dispune suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 5 ani stabilit conform art. 862 Cod Penal”, se arată în încheierea Judecătoriei Reşiţa. Cristian Crişan a recunoscut şi el că a întocmit în fals împreună cu Udroiu contracte de achiziţii de servicii. A primit un an de închisoare cu suspendare condiţionată pe durata termenului de încercare de trei ani. „Clientul meu, Sorin Udroiu, a ales să fie judecat după procedura simplificată. Asta înseamnă că el a recunoscut în totalitate faptele reţinute prin rechizitoriu împotriva sa. Instanţa a ţinut cont de atitudinea sa sinceră arătând clemenţă şi acordându-i şansa de a-şi dovedi buna credinţă în faţa societăţii. Noi suntem mulţumiţi cu sentinţa pronunţată, nu vom face recurs şi în momentul în care va rămâne definitivă hotărârea instanţei în latură civilă ne vom îndeplini toate obligaţiile ce ne vor reveni prin aceasta”, a declarat avocatul Ioan Chilom.

gif card de energie dacus 1000x100

Instanţa de fond a dispus disjungerea cauzei şi cercetarea separată a inculpaţilor Ioan Borduz şi Mircea Olar Duşan, precum şi a acţiunii civile. Edilul-şef spune că este nevinovat şi că va demonstra acest lucru instanţei de judecată.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/