Ei sunt traficanții de droguri din Moldova Nouă!

Ofiţerii şi procurorii de la Crimă Organizată din Caraş-Severin au descins în această dimineaţă în zece locaţii din Clisura Dunării, la mai multe persoane suspectate că s-ar ocupa cu traficul de droguri.

UPDATE, ora 16.35

Poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin au destructurat un grup infracţional organizat, specializat în cultivarea şi distribuirea de droguri de risc, informează Poliția din Caraș-Severin. Este vorba de mai mulți tineri suspectaţi de cultivare, distribuire şi introducere în ţară de droguri de risc şi distribuire de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv.

YouTube video

“În fapt, gruparea infracţională este suspectată de cultivarea şi vânzarea de droguri şi alte substanţe cu efect psihoactiv pe raza oraşului Moldova Nouă şi alte localităţi limitrofe. Din cercetările poliţiştilor a reieşit faptul că, iniţiatorul grupului infracţional a coordonat, organizat şi condus activităţile de obţinere, producere şi distribuire a drogurilor. În urma percheziţiilor, au fost identificate droguri de risc, produse susceptibile de a avea efect psihoactiv, bani, înscrisuri şi bunuri, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat trimis redacţiei Express de Banat.

Şapte persoane au fost conduse la sediul DIICOT Caraş-Severin, faţă de care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cultivare, distribuire şi introducere în ţară de droguri de risc şi distribuire de substanţe cu efect psihoactiv. Acţiunea a beneficiat de suportul informativ al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Serviciului Român de Informaţii.

UPDATE, ora 14:00

Suspecții ridicați astăzi în urma perchezițiilor încep să ajungă la Parchet. Primul adus de oamenii legii la DIICOT este polițistul de frontieră. Câțiva dintre suspecți sunt minori și vin însoțiți de către un părinte.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632928281057″]

UPDATE, ora 10:00 

Alina Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, a confirmat pentru Express de Banat faptul că au avut loc percheziții la domiciliul subofițerului Alexadru Purea, dar oamenii legii nu au găsit nimic ce să îl incrimineze pe acesta, drept pentru care acuzațiile cad din lipsă de dovezi. „Faptul că s-ar fi găsit droguri acasă la persoana respectivă a fost la nivel de suspiciune, însă nu s-a găsit nimic în urma perchezițiilor. Din informațiile deținute de noi la acest moment, nu există nicio persoană implicată din cadrul instituției noastre”, declară Alina Tănăsescu.

UPDATE, ora 9.27

Surse apropiate anchetei au declarat pentru expressdebanat.ro că poliţistul de frontieră în casa căruia s-au găsit droguri ar fi subofiţerul Alex Purea. “Se ştia de multă vreme că acest poliţist se ocupă cu droguri. Era de notorietate. În rest sunt numai copii, de 16-18 ani“, a mărturisit un localnic care s-a trezit cu mascaţii pe scările blocului.

UPDATE, ora 9.00

Printre locuinţele percheziţionate se află şi cea a unui poliţist de frontieră din Moldova Nouă. Câinii special antrenaţi au găsit droguri în casa omului legii.

În urma percheziţiilor, şase persoane vor fi conduse la sediul DIICOT pentru audieri. Traficanţii din Moldova Nouă aduceau cantităţi relativ mici de cannabis şi etnobotanice, în special din Timişoara şi Bucureşti, şi le vindeau în localurile de pe raza oraşului. Aceştia evitau să transporte cantităţi mari tocmai pentru a nu pica în plasa oamenilor legii. În cazul în care ar fi fost prinşi în timp de transportau drogurile, erau pregătiţi să declare că sunt pentru consum propriu, ceea ce nu ar fi atras aceeaşi răspundere în faţa legii ca acum.

Rămâi pe expressdebanat.ro. Revenim cu amănunte!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/