Tribunalul Caraş-Severin a dat astăzi sentinţa în dosarul de corupţie în care sunt inculpaţi fostul şi actualul edil-şef, dar şi alţi angajaţi ai Primăriei Zăvoi.
Instanţa i-a găsit vinovaţi pentru fapte de corupţie pe toţi cei opt inculpaţi în dosarul în care s-a reţinut că omul de afaceri Romeo Dunca a plătit o şpagă de 47.000 de euro pentru ca Primăria Zăvoi să accepte asocierea cu firma sa în vederea dezvoltării unui proiect pe Muntele Mic. Fostul primar, Antonie Bunei, a fost condamnat pentru luare de mită în formă calificată şi trafic de influenţă la şase ani închisoare. Fiul lui cel mic, Silviu Bunei, găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită, a primit cinci ani de puşcărie. În schimb, Niţu Bunei, fiul cel mare al fostului edil, a primit pentru complicitate la luare de mită o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de cinci ani.
Viceprimar la momentul comiterii faptelor, edil-şef în prezent, Ion Scorobete a fost condamnat astăzi de Tribunalul Caraş-Severin la trei ani închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de cinci ani. Secretarul comunei, Gheorghe Adrian Lungu, a fost condamnat prin sentinţa de astăzi la patru ani închisoare. Instanţa a dispus în cazul său suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de încercare de şapte ani. Consilierul juridic al Consiliului Local al comunei Zăvoi, Firuţ Mihuţ, a primit trei ani de puşcărie cu suspendare pe un termen de încercare de cinci ani, în timp ce Avram Gherga şi Maria Grozav, oamenii care au căzut la mijloc între Bunei şi Dunca, au fost condamnaţi pentru complicitate la dare şi luare de mită la câte trei ani închisoare. Sentinţa Tribunalului Caraş-Severin nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de zece zile.
Decât să te judeci la Tribunalul Caraș-Severin, mai bine te duci să te judece un trib prin Africa, cu siguranță vei avea parte măcar de un proces corect! La Caraș dacă zice procuroru’ că tu ai pornit criza, judele pune botu si-ti da 100 de ani, ca doar o zis procuroru asa… welcome to land of idiots. Probabil ca la Curtea de Apel se va desfiinta si se va trimite la rejudecare ca de-obicei…
care-i diferenta intre unii si altii. Cred ca stiu, cei care au dat spaga la judecatori au primit cu suspendare, iar ceilalti nu. Pt mine este simplu: au furat toti, atunci cu totii la bulau. Dar pt ca nu este asa, arata ca si justitia este implicata.
Numai bine la tot natu.