EXCLUSIV. Execuții în lanț în PNL Caraş-Severin! Borozan anunță triumfător: Cismăneanțu nu mai e candidatul nostru pentru primărie!

Constantin Borozan este, de azi, noul copreşedinte al PNL Bocşa, iar Eugen Cismăneanţu nu mai este candidatul PNL la primărie!

Semnele unei revoluţii în PNL Bocşa au fost prefigurate încă din momentul în care Borozan a fost schimbat din fotoliul de viceprimar, iar Marian Bocșan, omul care tânjește de mai multă vreme după funcția de primar, a fost tras pe sfoară de colegii liberali atunci când s-a votat numirea sa în locul vicelui proaspăt demis. La conferinţa de presă de astăzi, cei doi copreşedinţi ai PNL Caraş-Severin, Marcel Vela și Valeria Schelean, au lăsat să se înţeleagă faptul că încă sunt ape tulburi la Bocșa. Dar nu chiar atât de tulburi precum am aflat ulterior.

„La Bocșa s-a votat schimbarea din funcție a viceprimarului. Înțeleg că această schimbare a avut la bază un raport al activității viceprimarului, o decizie pe care ei din punct de vedere administrativ au luat-o. Nu comentăm decizia lor de a schimba din funcția de viceprimar unul dintre colegi. Eu cred că în momentul de față lucrurile sunt rezolvate, nu cred că vor mai fi probleme”, declara astăzi Valeria Schelean. La fel de împăciuitor a încercat să fie şi Marcel Vela, deşi a dat un semnal că acolo lucrurile nu sunt chiar rezolvate: „Acolo unde nu se înțeleg echipele din teritoriu, cei care încalcă regulile sunt liberi să-și caute alte opțiuni. Conform statutului, nu există situații în care să tolerăm războaie într-o organizație. Conform statutului, luăm măsuri și de aceea cred că în Caraș lucrurile au funcționat”, completa Vela declaraţia Valeriei Schelean. Deși spunea că primarii pe funcție reprezintă prima opțiune a PNL pentru alegerile locale, Vela a admis că la Bocșa lucrurile s-au complicat: „Încă nu știm cine va fi candidatul. La Bocșa, dacă nu se înțeleg, luăm măsuri!”, preciza președintele PNL Caraș-Severin.

Contactat telefonic, actualul primar a spus că nu ştie nimic despre aceste jocuri de culise. „Potrivit deciziei BPN al PNL, primarul în funcţie are drept de preempţiune pentru o nouă candidatură. Sunt convins că PNL Caraş-Severin respectă această prevedere a Biroului Politic Naţional al partidului şi că eu sunt candidatul PNL pentru Primăria Bocşa”, ne-a declarat primarul Eugen Cismăneanţu.

Măsurile despre care vorbeau liderii PNL par să fi fost luate deja. Cel puțin așa susține Constantin Borozan, fostul viceprimar PNL al Bocșei. „Eu sunt noul copreşedinte al PNL Bocşa, iar Eugen Cismăneanţu nu va mai fi candidatul nostru pentru primărie!”, ne-a anunţat Borozan. Cu siguranță, scandalul liberalilor de la Bocșa nu se oprește aici. Poate doar târcoalele celor de la PSRo să se finalizeze cu succes și atunci apele să se mai liniștească și în PNL!