Mocioalcă deconspirat. Folosește metode comuniste de racolare în PSD. Și șantajul!

Preşedinte al CNS Cartel Alfa Caraş-Severin şi director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa, Marian Apostol a făcut dezvăluiri privind modul în care PSD-ul face aşa-zisa politică în interesul cetăţeanului.

În urmă cu câteva ore, Apostol a postat pe pagina sa de Facebook un text adresat „postacilor PSD-işti“, ca urmare a hărţuirii sistematice la care este supus de aceştia în ultimul timp.

La prima vedere, totul ar fi pornit ca urmare a implicării active a fiului său, Andrei Apostol, în politică, alături de candidatul liberal la Primăria Reşiţei, Ioan Popa.  În realitate, totul se pare a fi pornit de la deranjul creat de Marian Apostol cu trei luni în urmă, când a refuzat o ofertă ce s-a crezut a fi nerefuzabilă venită dinspre social-democraţi. Iată confesiunea publică a liderului sindical…

Partidele se mai și refuză!
-Postacilor PSD-iști-
În ciuda unei promisiuni pe care mi-am făcut-o, mă obligați să vin pe pagina mea cu câteva precizări legate de politică! Aș fi vrut să evit acest lucru! Vreau să vă dovedesc că dacă eram un om care nu-și respectă principiile acum mi-ați fi făcut mie campanie electorală! Ar trebui să-mi mulțumiți pentru că v-am lăsat să vă bateți între voi pentru locurile pe listele electorale! Eu nu mai am astfel de ambiții!
În urmă cu aproximativ 3 luni, cu ocazia prezenței dlui (fost – n.r.) ministru Pop (venit de la sindicat în PSD, aspect ce-l face onorabil din perspectiva membrilor PSD), am avut o intervenție în sala Consiliului Județean, înaintându-le, acestuia și domnului Mocioalcă, o adresă către primul-ministru în care aduceam argumentele necesare în favoarea trecerii Casei de Cultură a Sindicatelor în patrimoniul Consiliului Local sau al Consiliului Județean, cu justa despăgubire către UCM Reșița.“

Dezvăluirile lui Marian Apostol şi atacurile la care sunt supuşi el şi fiul său sunt cu atât mai grave cu cât ele denotă un stil tipic comunist de a se face politică în Caraş-Severin, după mai bine de 25 de ani de la dispariţia partidului unic. Pe de o parte, tatăl este condiţionat politic în a primi sprijin pentru un obiectiv public, al tuturor reşiţenilor. Pe de altă parte, fiul devine ţintă a armatei de postaci pro-pesedişti, ca urmare a atitudinii apolitice a tatălui său. Ca pe vremea comuniştilor. Deci: dacă dosarul familiei nu corespunde intereselor noastre de partid, toată familia trebuie supusă oprobriului public. Nu la panoul de perete, că ăsta nu mai există, ci pe Facebook, reţea devenită pentru unii un fel de ziar Scînteia.

Şantaj cu subiect şi predicat

„După întâlnirea respectivă am fost invitat pentru o discuție la Hotel Rogge! N-am să spun tot ce s-a discutat acolo și nici tonul pe care s-a discutat, pentru că este oarecum nerelevant! Am să precizez doar că la un moment dat atât d-nul ministru, cât și d-nul Mocioalcă mi-au spus, cu subiect și predicat: Marian, vrei să-ți rezolvăm Casa de Cultură? Dacă da, atunci semnează adeziunea la PSD și-ți garantăm că vom rezolva această problemă și că, în plus, vei avea un loc eligibil pe listele noastre la Consiliul Local! Era prezentă la această discuție toată administrația PSD, de la acea vreme, a Consiliului Local Reșița, alături de senatorii sau deputații partidului. Mi-au spus că este important ca sindicatele să aibă un reprezentant în Consiliul Local, pentru că acolo se aprobă aspecte legate de viața cetățenilor și trebuie să avem un cuvânt de spus, lucru cu care personal sunt de acord! Că vor să-și întărească lista la locale și că prezența mea pe listă ar fi un plus! Le-am mulțumit frumos, spunându-le însă că nu m-au înțeles! Eu voiam rezolvarea problemei Casei de Cultură nu pentru mine, ci pentru primărie, pentru reșițeni… cu alte cuvinte, că nu am cerut nimic pentru mine și că nici nu vreau să cer! Mi-au răspuns că în acest context am ales să fiu dușmanul lor! Ne-am despărțit spunându-le că nu vreau să fiu dușmanul nimănui, ci partenerul tuturor, că sunt multe lucruri de făcut pentru Reșița și că în acest context Reșița nu are nevoie de mai multe dușmănii decât deja are!“

Vina de a fi tată. Sau fiu!

„Nu aș fi povestit această întâmplare dacă nu ar fi pornit această campanie în care se operează cu minciuni și cu o ură nejustificată privind implicarea mea în tot felul de trocuri politice doar pentru faptul că fiul meu face parte dintr-un partid care este în opoziție față de PSD! Este alegerea lui, este dreptul lui de a alege! Copiii mei au aceleași drepturi ca și copiii voștri! În plus, cu subiectivismul care poate caracteriza atitudinea unui părinte, cred că sunt și suficient de copți ca să nu stea deoparte, să fie factori activi la construcția unei societăți care să dea tuturor șansa pe care o merită, nu numai susținătorilor psd-iști! Eu, momentan, pentru orice partid am același răspuns ca și pentru PSD! Viitorul nu mi-l cunosc!“

Am fi dorit să aflăm ce are de spus în faţa acestor acuzaţii şi preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă. Dar este o oră târzie, trecut bine de miezul nopţii, aşa că aşteptăm reacţia sa în cursul zilei de azi.

Cât despre tânărul Andrei Apostol, vinovat pare-se că e fiul lui tata, să spunem că acesta are 29 de ani, a absolvit Ştiinţele Politice la Universitatea de Vest din Timişoara, în 2009, şi a intrat în TNL în anul 2010. A fost preşedinte al TNL Caraş-Severin, iar în prezent este membru în Biroul Naţional TNL, secretar general adjunct al organizaţiei la nivel naţional şi membru în Comisia de ordine publică a TNL.