Militaru şi-a păcălit şi prietenii de familie

Comisarul de poliţie trimis în judecată pentru trafic de influenţă alături de Mona Miulescu a fost dat pe mâna procurorilor DNA deoarece a pretins importante sume de bani pentru a “rezolva” angajarea mai multor persoane la ISU “Semenic” sau în structurile MAI, lucru care nu s-a mai întâmplat până la urmă. Denunţul a fost făcut pentru că Militaru şi Miulescu refuzau să le mai returneze şpăgile.

Procurorii anticorupţie au fost sesizaţi mai întâi de către Mile Ştefan Iancovici şi mama acestuia, Stana, la data de 5 mai 2011, cu privire la faptul, că de doi ani se chinuie să recupereze de la Dorin Militaru şi Mona Miulescu şpaga pe care au plătit-o în schimbul garantării unui post în cadrul ISU “Semenic”, unde, potrivit dosarelor aflate pe rolul instaneţelor de judecată, angajările pe mită sunt ceva obişnuit şi, mai apoi, la IPJ Caraş-Severin. Mile Ştefan Iancovici le-a oferit organelor de cercetare penală cu ocazia denunţului două înregistrări ale unor convorbiri pe care le-a avut cu Dorin Militaru, dar şi un număr de 15 SMS-uri schimbate cu Mona Miulescu.
Cum probele prezentate au fost cât se poate de clare, procurorii de la DNA au dispus interceptarea convorbirilor şi efectuarea de înregistrări ambientale. “Cei doi inculpaţi au conceput şi pus în executare un plan pentru a obţine substanţiale câştiguri ilegale, plan în care inculpatul Militaru Dorin s-a folosit de calitatea sa de ofiţer în cadrul MApN şi apoi MAI doar pentru a intra în contact şi a racola diferite persoane despre care cunoştea că ar intenţiona să participle la concursuri pentru ocuparea unor posturi în cadrul structurilor teritoriale ale acestor ministere. Ulterior racolării unor astfel de persoane şi a primirii acceptului acestora de a plăti diverse sume de bani, cumpărătorii de influenţă au fost puşi în legătură cu inculpata Miulescu, care le preciza sumele de bani pe care le pretindea în acest scop”, au concluzionat procurorii în materialul de urmărire penală.
Dorin Militaru l-a lăsat cu ochii în soare până şi pe un prieten de familie, Gheorghe Feneşan, din Valea Bolvaşniţei, cu care se vizita reciproc. Acesta s-a plâns la un moment dat că, fiul său, Ion, agent la Poliţia Locală Caransebeş, nu câştigă prea bine şi că ar vrea să-l determine să dea examen de admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina. Militaru i-a spus cu acel prilej că lucrurile s-ar putea rezolva mult mai simplu, prin angajarea fiului său direct în cadrul IPJ. În octombrie 2009, Gheorghe Feneşan a fost chemat la biroul lui Militaru, unde i-a fost prezentată Mona Miulescu, drept persoana care are relaţii foarte apropiate cu “un domn colonel de la Bucureşti, de la MAI”. Preţul corect, 5.000 de euro. Ion Feneşan a rămas să lucreze pe bani mai puţini la Poliţia Locală, iar tatăl său fără 5.000 de euro. În schimb, Militaru şi Miulescu au ajuns în faţa instanţei, cu cătuşe la mâini.

Nu rata mâine alte dezvăluiri uluitoare din dosarul angajărilor de şpagă din MAI şi ISU”Semenic”!