EXCLUSIV: Ar putea părăsi arestul!

Tribunalul Gorj a dispus punerea în libertate şi a ultimilor şapte tineri rămaşi după gratii în stare de arest preventiv, consecinţă a dosarului în care sunt acuzaţi de o fraudă de 20 de milioane de dolari. Printre aceştia se numără şi stomatologul reşiţean Laurenţiu Adam.

În urma descinderilor ofiţerilor de la combaterea crimei organizate, din luna iulie a anului trecut, 13 tineri din mai multe localităţi au fost arestaţi preventiv pentru că ar fi păcălit sute de americani pe site-urile de comerţ electronic cu sume uriaşe. Odată trimişi în judecată pentru fraudă informatică, constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune în convenţii cu consecinţe deosebit de grave, şase dintre ei au ales să-şi recunoască faptele, motiv ce i-a determinat pe magistraţi să-i pună în libertate.
La începutul lunii noiembrie a anului trecut au părăsit arestul Octavian Spătariu, Damian Grigorescu, Liviu Stan, Florin Carcalicea, Marius Ţărăngoiu şi un fost fotbalist reşiţean, Dorian Papavă. Bunul prieten al acestuia din urmă, stomatologul Laurenţiu Adam, se poate întoarce şi el acasă. Tribunalul Gorj a dispus astăzi înlocuirea măsurii arestului preventiv cu obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu şi pentru ultimii şapte inculpaţi rămaşi după gratii: reşiţeanul Laurenţiu Adam, Constantin Romeo Iovan  Mic, din Lăpuşnicu Mare, fraţii Dragoş şi Horaţiu Bălănescu, din Bumbeşti-Jiu, Florian Crangă, din Râmnicu Vâlcea, bucureşteanul Ilie Bărbulescu şi piteşteanul Ioan Medeleanu. Punerea în libertatea a acestora depinde acum de Ministerul Public, care poate declara recurs şi trimite cauza spre soluţionare Curţii de Apel Craiova.