Contrabandişti propuşi pentru arestare preventivă

Doi dintre cei patru bărbaţi ridicaţi ieri de mascaţi ca urmare a percheziţiilor făcute de poliţişti în Reşiţa şi Bocşa pentru destructurarea unei grupări care se ocupa cu traficul de tutun vor ajunge în această dimineaţă în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Aproape 7.000 de pachete de ţigări au fost confiscate ieri de oamenii legii şi, totodată, au fost indisponibilizate două autoturisme. Patru persoane au fost conduse la Poliţie şi mai apoi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa. Faţă de două dintre acestea s-a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, dar ceilalţi doi contrabandişti au primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca astăzi judecătorii să pună în discuţie arestarea lor preventivă. Este vorba despre doi bărbaţi de 41, respectiv 36 de ani.
“Poliţiştii continuă cercetătile sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinere a unei cantităţi mai mare de 10.000 de ţigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător, pe teritoriul României, prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat ridicându-se la peste 200.000 de lei”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.