EXCLUSIV. Descinderi ale DGA la Parcul Național Domogled-Valea Cernei [UPDATE]

Direcția Generală Anticorupție a descins în această dimineață la Administrația Parcului Național Domogled-Valea Cernei din Băile Herculane cerând mai multe documente.

Informația este confirmată de către biroul de presă al RNP Romsilva, dar nu poate da mai multe informații la acest moment, pentru că angajații Parcului sunt încă în discuții cu ofițerii DGA.

Pe surse am aflat că ar fi vizat de anchetă chiar directorul Parcului, Ioan Gașpar, care ar fi suspectat de abuz în serviciu și favorizarea infractorului, dar DGA nu a confirmat, până acum, informația.

leader board 728 x 90 px

În urmă cu câteva luni un europarlamentar austriac a făcut o vizită de documentare în PN Domogled-Valea Cernei și a semnalat mai multe nereguli.

UPDATE, ora 16.15

„Polițiști din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți și Serviciul Județean Anticorupție Gorj au efectuat o percheziție la sediul Administrației Parcului Național Domogled – Valea Cernei, în baza unui mandat de percheziție. În cursul percheziției au fost ridicate copii după mai multe documente, precum și un computer. Având în vedere că în prezent are loc o anchetă a organelor de cercetare, nu vă putem oferi mai multe informații despre percheziția respectivă”, ne-a transmis Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.