EXCLUSIV: CSM Metalul Reşiţa, noua echipă de liga a doua din Valea Domanului!

Rosso-nerii s-au întâlnit astăzi la Stadionul Mircea Chivu, în cursul zilei de luni urmând să aibă loc joncţiunea cu fotbaliştii lui CSM Râmnicu Vâlcea, aduşi de Cătălin Rufă la Reşiţa.

Proiectul pus la punct de primarul Mihai Stepanescu cu şefii cluburilor de fotbal din oraş părea eşuat la un moment dat. Când poate nimeni nu se mai aştepta, lucrurile au luat o altă turnură, mult aşteptată de microbiştii reşiţeni. Rufă mută într-un final echipa vâlceană în Banat, astfel că în Valea Domanului se va juca din toamnă fotbal de liga a doua. „CSM Metalul Reşiţa” este titulatura sub care va juca echipa alcătuită din tot ce se găseşte mai bun la această oră în loturile celor două cluburi. Cel mai probabil, pe banca tehnică se vor afla Alexandru Pelici, în calitate de antrenor principal, şi Victoraş Iacob, antrenor secund-jucător. Veştile bune pentru microbiştii reşiţeni nu se opresc aici. Gloria Reşiţa, întărită cu rosso-nerii care nu vor prinde lotul Metalului, va evolua în Liga a III-a, deocamdată sub denumirea de AFCM Reşiţa. Gruparea din Govândari îşi va păstra şi locul în campionatul judeţean, unde va înscrie cel mai probabil o echipă formată din juniori.
Carol Gurgu a fost foarte reţinut în declaraţii, dar a lăsat să se înţeleagă ceea ce expressdebanat.ro a anunţat încă de la orele prânzului. La reunirea lotului, care a avut loc astăzi la stadion, au fost prezenţi doar 12 jucători, localnicii. De remarcat că a lipsit antrenorul Roco Sandu, preşedintele Gurgu neavând prea multe de comentat despre această absenţă, ceea ce întăreşte şi mai mult ipoteza venirii tandemului Pelici-Iacob. „A fost pe aici, au fost nişte discuţii, este sub contract cu noi şi cam atât. Indiferent ce va fi, încă nu ne-am pus la masa negocierilor ca să stabilim stafful tehnic”, a spus Gurgu.
Stadion pregătit pentru Liga I!
În paralel, Stadionul Mircea Chivu se pregăteşte de transformări spectaculoase. Gazonul a fost refăcut în zonele în care era deteriorat, în tribune se înlocuiesc scaunele, se va amenaja o tribună VIP şi în scurt timp s-ar putea ridica stâlpii pentru instalaţia de nocturnă. În Valea Domanului a ajuns astăzi şi covorul sintetic cumpărat de Cristi Chivu pentru terenul de antrenament. Pentru că este vorba despre o suprafaţă la mâna a doua, care prezintă un anumit grad de uzură, se ia în calcul şi se poate spune că e foarte probabilă achiziţionarea unei suprafeţe noi de joc. În jurul terenului de antrenament urmează să fie amenajate două tribune, astfel încât baza sportivă din Valea Domanului să îndeplinească în scurt timp chiar condiţii de prima ligă. Covorul sintetic cumpărat de Chivu pentru puştii Reşiţei ar ajunge în aceste condiţii pe zgura din Govândari, peste actualul Ocico.
Chiar dacă nimeni nu se mai hazardează în declaraţii, lucrurile sunt clare şi e aproape imposibil să se mai schimbe ceva. CSM Metalul va juca în viitoarea ediţie a Ligii a II-a, iar tinerii Gloriei vor juca în alb-albastru sub titulatura de AFCM Reşiţa.

Comments

  1. LuxPhotoFuchs says:

    Oare cati resiteni vor face parte din Metalul Resita? Poate, doar unul singur, presedintele Carol Gurgu!
    http://www.youtube.com/watch?v=GH37X-udTh4

  2. LuxPhotoFuchs says:

    Azi, miercuri, reunirea de la Valcea a CSM-ului cu Robert Tufisi si Victoras Iacob!