EXCLUSIV. Consiliu Local nou la Păltiniș! Exact în aceeași configurație!

După mai multe scandaluri și disensiuni între primar și consilierii locali PNL, comuna Păltiniș are, în sfârșit, un alt consiliu local după alegerile din iunie 2016! Asta după ce instanța a dizolvat vechiul for!

La finele lunii mai 2017, Instituția Prefectului Caraș-Severin cerea Tribunalului să constate ca dizolvat Consiliul Local Păltiniș după ce consilierii nu au reușit să se întrunească cu cvorum în termenul legal. Între primarul ales al comunei, Ioan Popovici, și aleșii locali a apărut o mare ruptură după ce acesta nu a obținut majoritatea în forul local, iar grupul majoritar dorea să impună un viceprimar incomod, fapt pentru care Popovici nu a mai convocat forul local.

Pe 3 august 2017, judecătorii Tribunalului Caraș-Severin au constatat dizolvat de drept Consiliul Local Păltiniș, sentință comunicată Instituției Prefectului pe 21 august. Imediat s-a trecut la consultări cu toate partidele politice reprezentate în Consiliul Local Păltiniș pentru a definitva listele cu candidații supleanți, astfel încât la finele lunii septembrie a avut loc, din nou, ședința de constituire a Consiliului Local Păltiniș. Rămâne de văzut dacă, de astă dată, se va reuși să se găsească și un viceprimar pentru această comună.