Consilierii locali din Reșița, șantajați să plătească sume exorbitante! De zece ori, în 5 minute!

Ședință fulger la Consiliul Local Reșița după ce societatea Spedition Ro A Tir și-a revizuit pretențiile cu privire la subvențiile pentru transport plătite de către Primăria Reșița!

Cum Mădălina Chiosa, președintele ales de ședință, a lipsit, consilierii reșițeni au început prin a-și alege un președinte ad-hoc al ședinței, viceprimarul Gabriel Duruț propunându-l pe liberalul Hadrian Popescu.

Acesta a propus consilierilor spre aprobare, înainte de toate, un studiu de prefezabilitate cu privire la transportul public electric în Reșița. „Este un document de care avem nevoie pentru a putea, apoi, să apelăm la o expropiere pentru depoul de tramvaie”, a explicat Hadrian Popescu, care a spus că, la ora aceasta, Consiliul Local este șantajat de către proprietarul societății Spedition Ro A Tir, Liviu Mayr. Propunerea a fost votată în unanimitate.

Următorul punct de pe ordinea de zi a generat ample discuții între consilierii locali. S-a ajuns la concluzia că ce s-a economisit pe pere se cheltuie acum pe ”mărul otrăvit” adus de Mayr și firma sa de transport. „Avem mai multe adrese de la domnul Mayr în care ni se cere imperios modificarea nivelului subvenției la 400.000 de lei/lună”, a explicat Popescu. „Șantajul acesta nu cred că se va opri, căci văd că în acea adresă scrie ceva de penalizări”, a remarcat Ioan Pîrvănescu. „Am transmis firmei că vom cere un audit extern pentru aceste penalități”, a explicat viceprimarul Adrian Dacica. „Toată daravela asta nu se va opri până nu se va ajunge la 1 milion de euro!”, a răbufnit Hadrian Popescu. „Suntem la limita legii și a șantajului”, a subliniat și consilierul PSD Mirel Sabo, amintind de amendamentul său inițial atunci când s-a discutat problema subvenționării transportului în comun. Proiectul a trecut după ce un singur consilier local, Viorel Mutu, a votat împotrivă.