Dorin Militaru recunoaşte că e vinovat. Parţial!

Dosarul angajărilor pe şpagă la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Semenic” şi în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin se poate finaliza în mai puţin de o lună pentru că ambii inculpaţi au ales să recunoască, măcar şi în parte, faptele pentru care au fost trimişi în judecată de DNA.

Dorin Militaru, în vârstă de 52 de ani, fostul şef al Centrului Militar Judeţean, a avut o atitudine relativ sinceră, atât în declaraţiile date procurorului, cât şi în sala ade judecată, când s-a pus în discuţie menţinerea sa în arest. Practic, acesta a recunoscut parţial săvârşirea infracţiunii de care este învinuit. La următorul termen de judecată are de ales între a se apăra cu probe sau a recunoaşte faptele reţinute în sarcina sa şi a beneficia de reducerea pedepsei cu o treime.
“Deşi inculpatul Militaru a recunoscut în parte săvârşirea infracţiunii reţinute în sarcina sa, acesta a ţinut să precizeze că nu a pretins cumpărătorilor de influenţă Iancovici Mile Ştefan şi Geneşan Gheroghe sume de bani şi nu intenţiona să influenţeze personal funcţionarii cu atribuţii în selecţia cadrelor din sursă externă”, au reţinut procurorii în materialul de urmărire penală. Mai mult decât atât, Militaru a aruncat întreaga vină pe umerii complicei sale. “Acesta încerca să inducă ideea că a dorit să ofere cumpărătorilor de influenţă un ajutor dezinteresat, fără să pretindă vreo sumă de bani pentru sine sau pentru altă persoană şi fără să se bucure personal de vreun folos, prin aceasta încercând să transfere întreaga conotaţie penalăa faptelor în responsabilitatea exclusivă a inculpatei Miulescu”, se arată în rechizitoriu.
Loredana Monica Miulescu, Mona, aşa cum o prezenta Militaru celor care plăteau bani grei pentru a obţine în mod fraudulos un loc în cadrul Poliţiei din Caraş-Severin, a avut o atitudine constant sinceră, atât în faţa procurorului, cât şi în faţa instanţei, alegând să fie judecată după procedura simplificată, ceea ce îi asigură o pedeapsă mai blândă.

Deşi nici în discuţiile cu Iancovici Mile şi nici în cele cu Feneşan Gheorghe eu nu am pretins pentru mine sau pentru alte persoane vreo sumă de bani şi nici nu s-a făcut referire concretă la o astfel de sumă de către vreunul dintre noi, încă din primele momente era evident, şi pentru mine, şi pentru cei doi, că vor trebui să plătească sume de bani pentru intervenţiile pe care urma a le face în favoarea lor inculpata Miuluescu”, a declarat Dorin Militaru procurorului DNA, după cum se reţine în rechizitoriu.