Politician implicat în angajările pe şpagă

Comisarul de Poliţie Dorin Militaru s-a apărat în faţa acuzaţiilor procurorului DNA spunând că nu a pretins şi nu a primit şpagă pentru a “rezolva” angajarea vreunei persoane în cadrul IPJ Caraş-Severin. A recunoscut în schimb că a recomandat-o în acest scop pe Mona Miulescu. Interceptările convorbirilor telefonice şi ambientale demonstrează însă altceva.

Organele de cercetare penală au interceptat o convorbire telefonică pe care Militaru a purtat-o cu denunţătorul Mile Ştefan Iancovici în seara zilei de 7 octombrie 2011, în care acesta din urmă îi cerea cu insistenţă comisarului să facă în aşa fel încât să primească înapoi banii pe care îi dăduse cu titlu de mită, în urmă cu doi ani, pentru a fi angajat ca poliţist. Amânat de pe o zi pe alta încă din 2009, denunţătorul a început să-şi piardă răbdarea, atât cu Dorin Militaru, cât şi cu Mona Miulescu, şi a început să pună presiune tot mai mare pe cei doi. Comisarul a simţit pericolul şi a încercat să arunce întreaga responsabilitate pe Mona Miulescu, dar să şi pozeze în victimă în acelaşi timp. Potrivit afirmaţiilor lui Militaru, în spatele angajărilor pe şpagă ar fi un politician, care ar fi luat şpagă 6.000 de euro. Cel puţin aşa reiese din convorbirea telefonică.
Militaru: “Am zic că fac un bine. Să asta şi m-a influenţat unu cu grade mari. F… în gură să-l … Că i-am zis, băi p… ar trebui să te bagi pe tine, acu’ să, să îmi dai tu banii.
Iancovici: Aşa e.
Militaru: Nu ăştia care îi ai tu, banii care …
Iancovici: Da, da, da.
Militaru: Tre’ să mi-i dea mie. Deci, mai ai un pic de răbdare, că ţi-am spus, banii îi vedem. Îţi spun sigur. Păi, tre’ să văd, că eu şi mor, crap. Mi-e ruşine că l-am băgat pe un om mare, un politician, în chestia asta. I-a dar 6.000 de euro că a zis, că iese p… şi face şi asta. Şi mi-a tras ţeapă.
Iancovici: Păi, de aia eu nu vreau să vă presez şi nu vă presez, pentru că am avut încredere prima oară cu mia… (se referă la mia de euro remisă inculpatului Militaru pentru angajarea ca subofiţer la ISU – s.n.) acum am încredere iar.

Seria dezvăluirilor din dosarul angajărilor pe şpagă din MAI şi ISU Semenic continuă mâine, exclusiv, pe www.expressdebanat.ro!