EXCLUSIV: Cine sunt primarii din Caraș-Severin care ar putea ajunge la PSD în urma OUG privind migrația? Vezi ce a spus Ion Mocioalcă!

Ordonanța de Urgență adoptată de Guvern în ședința de joi a generat controverse la nivel național, însă schimbări mari vor avea loc și la nivel de județ.

Potrivit noului document aprobat, primarii au la dispoziție 45 de zile să aleagă în ce partid vor să fie. Deși actul normativ este criticat de liderii opoziției, șefii PSD susțin că el vine tocmai pentru a dilua blocajele care s-au creat în administrația publică locală. Liderii puterii spun că, deocamdată, nu s-au purtat discuții în acest sens cu edilii din Caraș-Severin, însă aceștia s-ar putea înscrie în partidul de stânga dacă au un numitor comun.

CITEȘTE ȘI: Marcel Vela nu exclude ipoteza ca unii primari din Caraș să treacă la PSD! Află ce a spus Sorin Frunzăverde!

,,Personal, nu am contactat pe nimeni, dar cunosc o serie de cazuri de primari care au fost nemulțumiți de faptul că PNL și-a schimbat optica, trecând de la ALDE la PPE. Cunosc o serie de primari nemulțumiți de candidatura lui Klaus Iohannis, pentru că au luptat în USL, și mai sunt primari care sunt nemulțumiți de noua Alianță Creștin Democrată, pentru că au luptat împotriva PDL, iar peste noapte s-au trezit înfrățiți cu dușmanul. Dacă lăsăm la o parte asta, luăm în calcul și faptul că un edil vrea să facă mai mult pentru comunitatea sa. Dacă vin cu aceste argumente, nu îi refuz, pentru că sunt consilii locale aproape blocate prin ordinul dat de șefii PNL sau PDL, care le interzic să voteze proiectele de hotărâre propuse de social-democrați, de stânga, doar pe acest criteriu, nu că proiectele nu ar fi bune pentru administrația locală. Edilii știu ce e bine și ce e rău pentru ei. Eu sunt deschis să deblochez astfel de situații, a spus vicepreședintele regional al PSD și președintele filialei județene, Ion Mocioalcă.

Unul dintre primarii care în urmă cu doar câteva luni și-a exprimat public apropierea față de stânga românească, pentru sprijinul acordat în concretizarea proiectelor din orașul pe care îl conduce este primarul stațiunii Băile Herculane, Nicușor Vasilescu. Rămâne de văzut însă dacă acesta va lua decizia de a semna adeziunea la partidul aflat la guvernare.

Potrivit unor surse neconfirmate oficial, și alți edili ar avea intenția de a migra spre PSD. Și în cazul acestora rămâne de văzut dacă se vor avânta în social-democrație sau dacă vor rămâne pe lista pe care i-a ales electoratul.