VIDEO: Bestia de la Gârliște a premeditat crima!

Audierea criminalului de la Gârliște scote la suprafață amănunte șocante despre crima pe care a săvârșit-o. Deși informațiile nu sunt confirmate încă, se pare că Iancu Măran s-a pregătit din timp, ca să ucidă. 

UPDATE, ora 16.40 Criminalul nu a făcut recurs!

Arestat preventiv pentru următoarele 29 de zile, Iancu Măran a declarat în faţa instanţei că nu face recurs, fiind de acord că locul său e în spatele gratiilor. Decizia judecătorului de a emite pe numele lui mandat de arestare nu l-a luat deloc prin surprindere, acesta neschiţând niciun gest în momentul pronunţării şi încătuşării.

 

UPDATE, ora 16.20 Oficial, nu e acuzat de viol!

Procurorii îl acuză deocamdată pe Iancu Măran doar de omor şi tentativă de omor. Pentru infracţiunile de lipsire de libertate şi viol nu s-a formulat până în momentul de faţă nicio acuzaţie, procurorii aşteptând concluziile legiştilor, care examinează cadavrul fetei ucise şi recoltează probe de la sora acesteia, aflată sub tratament la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Cert este că fata de 17 ani a povestit că atât ea, cât şi sora ei de 14 ani, au fost violate.

UPDATE 14.52 Criminalul a fost arestat preventiv
Instanța a decis în urmă cu doar câteva momente ca Iancu Măran să fie arestat preventiv pentru 29 de zile. Criminalul își recunoaște faptele pentru care este acuzat, însă susține că a lovit cu cuțitul la întâmplare, pentru că fetele i-ar fi aruncat pământ în ochi. Mai mult decât atât, acesta le-a explicat magistraților că după ce i-a tăiat gâtul fetei de 14 ani, a încercat să i-l lipească la loc cu bandă adezivă.

 

UPDATE 14.22 Criminalul este audiat de instanță

“Bestia” este audiată de aproximativ o oră de către instanță. Din surse neconfirmate oficial, faptele lui Iancu Măran ar fi fost premeditate. Această ipoteză este susținută de faptul că la locul crimei, bărbatul avea pregătite mai multe prezervative și o lopată, cu care avea de gând să le îngroape pe cele două fete.

Pentru fapta de care acesta a fost acuzat în 2002, un prezervativ l-a făcut să scape de condamnare. Atunci, deși a fost găsit vinovat de uciderea fetei din peșteră de primele instanțe, la Înalta Curte de Casație și Justiție, proba ADN l-a scos basma curată.

La fel ca acum zece ani, Iancu Măran avea pregătite prezervative și de această dată, crezând că astfel nu va lăsa nicio urmă care să îl incrimineze.

UPDATE ORA 12.50 Criminalul este adus la instanță
Iancu Măran este audiat în aceste momente la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, după care va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul de 35 de ani din Gârliște, care duminică seară a răpit două surori de 14 şi 17 ani, pe prima violând-o şi omorând-o cu mai multe lovituri de cuţit, a recunoscut, potrivit unor surse apropiate anchetei, faptele oribile din apropiere de Oraviţa. Măran a povestit cum a violat-o şi ucis-o pe fata de 14 ani, precum şi că a încercat să-i ia viaţa şi celeilalte minore. În schimb, a negat că, în 2002, ar fi comis crima din peşteră pentru care a fost acuzat, arestat, condamnat şi declarat până la urmă nevinovat din lipsă de probe.

Rudele pe care Măran le are în străinătate l-au ajutat cu bani la acea vreme. Şi-a angajat unul din cei mai scumpi avocaţi ai momentului şi proba ADN l-a scos din puşcărie. Aşa a făcut şi acum. „E adevărat, am fost angajat de Iancu Măran pentru a-l apăra. Urmează să intrăm în sala de judecată pentru propunerea de arestare preventivă. Deocamdată, nu vă pot spune nimic, deoarece nu am apucat să discutăm prea multe, la Parchet fiind audiat în prezenţa altui avocat”, a declarat Cosmin Bolosin.

 

Comments

  1. cetatean says:

    ochi pentru ochi si dinte pentru dinte.ar trebui reinfintata pedeapsa cu moartea.