EXCLUSIV. Amenințări cu racheți din Moldova în dosarul de corupție din Consiliul Județean Caraș-Severin!

dunca paulescu

Oamenii președintelui Dunca au amenințat cu acte de violență extremă specialiști în construcții de drumuri pentru falsificarea unor expertize care să justifice stoparea ilegală a plăților către anumite societăți comerciale, în scopul favorizării firmelor de casă!

Informațiile explozive au fost aduse la cunoștința magistraților de către organele de cercetare penală. Cu alte cuvinte, nu sunt speculații sau povești. Sunt lucruri concrete, probe prezentate oficial. Acestea au legătură cu Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, din subordinea Consiliului Județean Caraș-Severin, direcție reorganizată de însuși președintele Romeo Dunca și condusă de omul instalat de acesta: Maria Păulescu. Aceasta, rețin procurorii, încă de la numirea sa în funcție, a acceptat desfășurarea unei activități infracționale. Practic, ar fi fost o simplă marionetă, activitatea sa de director al DDJ fiind condusă în realitate de un om de afaceri. Inculpata Păulescu, subliniază DIICOT Caraș-Severin, a stopat plata către 4 societăți în luna decembrie a anului 2020 pentru ca banii să rămână în contul instituției și ulterior să fie dați omului de afaceri care controla prin mâna moale a acesteia Direcția de Drumuri Județene. Plățile au fost oprite cu rea-credință de către Maria Păulescu, iar asta nu o spun doar procurorii, ci și instanțele civile care au stabilit deja acest lucru.

Despre ce înseamnă astăzi Consiliul Județean Caraș-Severin și instituțiile subordonate vorbesc tot organele de cercetare penală. Ionel Adrian Panfilescu, partenerul de viață al directoarei puse de Dunca la Drumuri, s-a implicat și el în stoparea plăților către cele patru firme. Pentru a justifica stoparea plăților respective, Panfilescu a apelat la o cunoștință în vederea efectuării unor expertize pe drumuri. Nu a contactat o firmă independentă care să ridice carote, ci s-a folosit de o cunoștință mai veche. Carotarea a fost făcută de UVV București și a fost plătită cu o sumă uriașă, au stabilit procurorii de la Combaterea Crimei Organizate. Altceva este însă mai grav. Asupra expertului au fost exercitate presiuni mari în vederea obținerii unui rezultat favorabil al expertizei. S-a ajuns până la amenințări cu racheții din Moldova! Panfilescu neagă faptul că ar fi pomenit de corecții fizice aplicate de racheți moldoveni, precum și faptul că el ar fi căutat persoana care să falsifice expertizele pentru anumite lucrări făcute pe drumurile din Caraș-Severin. Susține că el le-a făcut doar legătura Mariei Păulescu cu expertul pe care îl cunoștea.

Maria Păulescu și concubinul ei, Ionel Adrian Panfilescu, sunt inculpați pentru aderarea și sprijinirea unui grup infracțional organizat, complicitate la delapidare și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/