Polițiști loviți cu picioarele de un șofer fugar pentru că i-au strâns cătușele prea tare!

ultraj politisti resita

Doi polițiști ai Biroului Rutier Caraș-Severin au fost ultragiați de un șofer băut din Berzovia după ce au fost obligați să-l urmărească pe străzile Reșiței deoarece nu a oprit la semnalele lor!

Ioan Boroș a fost trimis în judecată pentru comiterea a două infracțiuni de ultraj și pentru refuz de prelevare mostre biologice în urma evenimentelor petrecute în 12 martie, anul acesta. Aflat sub influența vădită a băuturilor alcoolice, a urcat la volan și a fost surprins de aparatul radar circulând dinspre Muncitoresc spre Centrul Civic cu o viteză de 97 km/h pe o porțiune de drum având limitarea de viteză de 60 km/h. Boroș nu a oprit la semnalele polițiștilor, astfel că aceștia au plecat în urmărirea autoturismului Fiat. A fost ajuns pe Strada Traian Lalescu, în fața școlii de acolo, dar a demarat în trombă. Urmărirea a continuat până pe Aleea Romanilor. Unul dintre polițiști a coborât, s-a îndreptat spre mașina fugarului, dar acesta a apăsat din nou accelerația. A fost blocat undeva pe Ștefan cel Mare. Extras din mașină, a fost imobilizat cu greu. „Se zbătea și se împotrivea imobilizării, motiv pentru care a fost așezat pe capota mașinii, fiind încătușat.”, le-a explicat omul legii procurorilor. „Opunea rezistență și era foarte agresiv. În momentul în care era încătușat m-a lovit cu picioarele. Inculpatul s-a lovit cu fața de capota mașinii!”, a adăugat celălalt polițist.

Pentru că a refuzat să sufle în etilotest, polițiștii l-au condus la Spitalul Județean. Peripețiile au continuat. Boroș i-a lovit cu picioarele pe cei doi oameni ai legii și, la un moment dat, mașina de poliție a oprit pe Podul Intim pentru a fi evitat un posibil accident. Mai mult, bărbatul recalcitrant a deschis portiera și a încercat să sară din mașină.

Ajuns la Spitalul Județean pentru recoltarea de probe biologice, a refuzat cu vehemență, motivând că îi este frică de ace. S-a apărat în fața procurorului de caz spunând că ar fi fost agresat de organele de poliție și că a vrut să sară din mașina de poliție deoarece cei doi oameni ai legii îi strânseseră prea tare cătușele. Totodată a declarat că a refuzat prelevarea de probe biologice din cauza fricii de ace. Înregistrările video îi susțin în mare măsură explicația. „Faceți ce vreți, luați permisul, luați ce vreți voi, numai sânge nu-mi luați! Mă, ești nebun la cap, cum să-mi ia mie sânge frate, să nu văd ace lângă mine! Nu pot! Nu mă interesează! Să facă ce vor ei, să mă lege 5 ani, nu vreau sânge, ești nebun?! Nu pot să stau la ace!”, striga Boroș în Unitatea de Primiri Urgențe. I-a spus procurorului de caz că recunoaște și regretă faptele. Atitudinea îi poate asigura o pedeapsă mai blândă. Cei doi polițiști s-au constituit fiecare părți civile și pretind câte 100.000 de lei fiecare daune morale.