“Turnaţi” de Halăs, poliţiştii corupţi “toarnă” şi ei

Poliţiştii de frontieră Constantin Tiucă, Alin Munteanu, Sorin Brebu, Alexandru Creţa şi Nicolae Ciublea au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni la regimul vamal după ce, pentru a-şi salva pielea, membrii grupului infracţional condus de Florian Halăs au mărturisit organelor de cercetare penală că au fost sprijiniţi în contrabanda cu ţigări de mai mulţi oameni ai legii.

Halăs şi ceilalţi contrabandişti au scăpat cu pedepse neprivative de libertate după ce i-au ajutat pe procurorii DIICOT să strângă probe împotriva poliţiştilor corupţi. Dintre cei cinci poliţişti, doar Constantin Tiucă şi Alin Munteanu nu recunosc nimic, în timp ce, ceilalţi trei au mărturisit instanţei că au luat şpagă de la contrabandişti. Atitudinea procesuală le aduce acestora din urmă o reducere de o treime din limitele de pedeapsă şi chiar mai mult decât atât. Aceştia i-au ajutat pe procurori să întocmească şi alte dosare penale, iar acum aşteaptă să primească pedepse cu suspendare.

“Va fi ultimul termen de judecată în acest dosar. Cei doi clienţi ai mei şi-au recunoscut vina, mai mult decât atât, beneficiază şi de o prevedere legală a înjumătăţirii pedepsei, în speţă art. 9 din Legea 39/2003. În opinia mea, cea mai gravă pedeapsă care se poate aplica clienţilor mei este o pedeapsă cu suspendare având în vedere circumstanţele atenunate de care se pot bucura. Prin atitudinea procesuală pe care au avut-o, au ajutat organele de urmărire penală să depisteze şi alte grupuri infracţionale”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.