Avocata recunoaşte că a luat mită

La Tribunalul Caraş-Severin a avut loc primul termen din procesul în care comisarul-şef de poliţie Dorin Militaru şi complicea sa sunt judecaţi pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Arestată preventiv în urmă cu două luni, Loredana Monica Miulescu, Mona cum o prezenta comisarul celor care plăteau şpagă pentru un post în Poliţie sau la ISU “Semenic”, s-a grăbit să-şi recunoască vina pentru a scăpa cu o pedeapsă cât mai blândă, dar şi pentru a grăbi punerea sa în libertate. “Recunoasc faptele aşa cum sunt prezentate în rechizitoriu. Consider că pot fi judecată în stare de libertate deoarece nu sunt un pericol social şi nu am pe cine să influenţez, declaraţiile fiind date”, a spus inculpata. Reprezentantul DNA Timişoara s-a opus însă. “Există date potrivit cărora, dacă ar fi pusă în libertate ar putea influenţa martori care urmează a fi audiaţi în cauză. De fapt, în cursul urmăririi penale a încercat să-l scoată pe inculpatul Militaru din cauză. Martorii pot fi influenţaţi”, a argumentat reprezentantul Ministerului Public. În consecinţă, Tribunalul Caraş-Severin a respins cererea de liberare sub control judiciar formulată de către aceasta. “Am declarat recurs împotriva acestei decizii”, a precizat avocatul Cosmin Bolosin.

În ceea ce-l priveşte pe Dorin Militaru, acesta nu şi-a precizat poziţia procesuală. Apărătorul său, David Deaconescu, a cerut amânarea cauzei pentru a avea timp să studieze dosarul şi să pregătească apărarea. La termenul din 19 ianuarie are de ales între a-şi recunoaşte vina şi a scăpa cu o pedeapsă redusă cu o treime şi a dovedi cu probe că este nevinovat.